Росія не очікувала, що своїми "гарантіями" об'єднає НАТО, ЄС та інші країни, - Шерман

Росія не очікувала, що своїми "гарантіями" об'єднає НАТО, ЄС та інші країни, - Шерман
Крім того, РФ ні не погодилась, ні не відмовилась від наступного раунду переговорів із НАТО.

Перша заступниця держсекретаря США Венді Шерман на брифінгу за підсумками засідання Ради НАТО-Росія в Брюсселі заявила, що "гарантії безпеки", пропоновані РФ, об'єднали НАТО, ЄС і партнерів. Такий ефект, на її думку, був неочікуваним для Росії.

Про це пише РБК-Україна, передає "ПравдаТУТ News".

Проте, як сказала Шерман, російська сторона не погодилася і не відмовилася від наступного раунду переговорів Ради НАТО-Росія.

Я сьогодні не почула принципово нових заяв (від Росії, - ред.), тому що у нас вже були восьмигодинні переговори в Женеві і окремо вечеря. Але важливо те, що в кінці сьогоднішніх переговорів росіяни не погодилися на пропозиції генсека НАТО Столтенберга про проведення наступних раундів переговорів, але і не відмовилися від цього. Всі ми, в тому числі росіяни, повинні будемо обговорити зі своїми урядами наші наступні кроки, - заявила Шерман.

Заступниця також додала, що Росія не очікувала, що своїми "гарантіями" об'єднає Європу, НАТО і країни, які не входять до Альянсу.

Один з ефектів, якого домоглася Росія і якого вона навряд чи очікувала, — об'єднала всю Європу, і країни-члени НАТО і тих, хто не входить в Альянс, навколо ідентичного набору принципів, очікувань і прихильності дипломатичному шляху врегулювання конфлікту, - заявила Шерман.

Крім того, Венді Шерман наголосила, що "США не дозволять нікому зачинити двері НАТО для будь-якої країни".

Ми сказали росіянам: деякі речі, які ви подаєте на розгляд, одразу приречені на провал. Ми не погодимося з тим, що НАТО не може розширюватися далі, ми не погодимося повернутися до 1997 року (до кордонів НАТО 1997 року — ред.). Ми не погодимося, що все, що є в Європі, має піти з Європи. Але є багато, де ми можемо працювати разом, - сказала Шерман на пресбрифінг за підсумками . 

Нагадаємо, сьогодні у Брюсселі пройшло засідання Ради Росія-НАТО. Учасники обговорили ситуацію на кордоні України, загрозу вторгнення РФ і запропоновані Москвою "гарантії безпеки".

Віра Коновал - pravdatutnews.com 

Читайте також
Зустріч США та РФ не матиме сенсу без участі Євросоюзу, — Боррель Зустріч США та РФ не матиме сенсу без участі Євросоюзу, — Боррель
Дипломат підтвердив рішучість щодо участі ЄС у переговорах на тлі кризи біля кордонів України та Росії.
Як завжди на власних умовах: Росія запропонувала США двосторонні переговори Як завжди на власних умовах: Росія запропонувала США двосторонні переговори
Росія готова до переговорів зі Сполученими Штатами Америки щодо гарантій безпеки, проте виключно на двосторонній основі.
"Росія ніколи не погрожувала українському народу", — Лавров "Росія ніколи не погрожувала українському народу", — Лавров
Принаймні від імені своїх офіційних представників.
Loading...
Load next