"Росія ніколи не погрожувала українському народу", — Лавров

"Росія ніколи не погрожувала українському народу", — Лавров
Принаймні від імені своїх офіційних представників.

Росія ніколи не загрожувала українському народу від імені своїх офіційних представників, заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров  на пресконференції за підсумками переговорів із держсекретарем США Ентоні Блінкеном.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на російську агенцію ТАСС.

Росія ніколи, ніде, жодного разу, вустами своїх офіційних представників не погрожувала українському народу, - сказав він.

Водночас РФ дала "роз'яснення" Вашингтону щодо "нібито" запланованого Москвою нападу на Україну. За оцінкою Лаврова, США, своєю чергою, не стали належним чином коментувати присутність американських військових у Європі.

Всі відповіді на запитання, які звучали, ми надали, кажуть: так, це ваша територія, ми це визнаємо, але забагато щось ви війська зібрали [біля кордону з Україною]. І, при цьому, одразу, в одному реченні  заявляється, що те, що роблять американці зі своїми військами у Європі, це не наша справа, - додав міністр.

Лавров зазначив, що Росія не виключає, що реакція Заходу на ситуацію навколо України може бути "прикриттям лінії Києва щодо саботажу "Мінська-2". 

Ми не виключаємо, що ця істерика, яку зараз розкручують наші західні колеги, вона спрямована на те, що якщо не спровокувати якихось українських силових дій на Донбасі, то як мінімум щоб прикрити лінію київського режиму на повний саботаж мінських домовленостей, — сказав політик,

Лавров нарікав на те, що в ході переговорів американська сторона "вкотре" намагалися поставити Україну на чільне місце переговорного процесу, й заявив, що впевнений про те, що у письмових відповідях стосовно "гарантій безпеки" США обов'язково згадає Україну.

Ми вважаємо, що українське питання вимагає пильної уваги, але не зводити до цього питання всю проблему європейської архітектури безпеки, — зазначив він.

Водночас Лавров наголосив, що РФ занепокоєна щодо "не вигаданих загроз, а реальних фактів": накачування України озброєннями, спрямування сотень західних військових інструкторів на Україну.

А зараз ще Європейський союз, боячись відстати від натовців, хоче створити свою військово-тренувальну місію в Україні. Ну, це вже буде досить цікавий поворот в амбіціях Євросоюзу, який, мабуть, таким чином хоче нагадати про себе, бо якось не дуже його видно у серйозних розмовах.

Нагадаємо, наступного тижня США нададуть письмову відповідь щодо "гарантій безпеки" РФ.

Віра Коновал - pravdatutnews.com 

Читайте також
США нададуть письмову відповідь щодо "гарантій безпеки" РФ наступного тижня США нададуть письмову відповідь щодо "гарантій безпеки" РФ наступного тижня
Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров.
Росія не очікувала, що своїми "гарантіями" об'єднає НАТО, ЄС та інші країни, - Шерман Росія не очікувала, що своїми "гарантіями" об'єднає НАТО, ЄС та інші країни, - Шерман
Крім того, РФ ні не погодилась, ні не відмовилась від наступного раунду переговорів із НАТО.
США та Росія проведуть у Женеві попередні переговори про гарантії безпеки США та Росія проведуть у Женеві попередні переговори про гарантії безпеки
Основний день переговорів відбудеться завтра, 10 січня.
Loading...
Load next