Зустріч Зеленського й Алієва: Україна та Азербайджан підписали двосторонні документи в сферах торгівлі, землі та енергетики (фото)

Зустріч Зеленського й Алієва: Україна та Азербайджан підписали двосторонні документи в сферах торгівлі, землі та енергетики (фото)
Президенти двох країн у п'ятницю також провели українсько-азербайджанські переговори в розширеному складі.

Президент України Володимир Зеленський та Президент Азербайджанської Республіки Ільхам Алієв підписали спільну декларацію. Церемонія підписання низки двосторонніх документів відбулася у Києві. Про це повідомляє Офіс Президента.

Між Кабінетом Міністрів України та урядом Азербайджанської Республіки підписано угоду щодо співпраці у сфері безпечності харчових продуктів. Відповідний документ підписали голови спільної комісії двох країн з питань економічного співробітництва, віцепрем'єр – міністр з реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук та міністр енергетики Азербайджану Парвіз Шахбазов. 

Фото: Офіс Президента

Також між міністерствами економіки України та Азербайджану підписано Меморандум про взаєморозуміння з питань екстреної взаємодії у двосторонній торгівлі. Документ підписали віцепрем'єр – міністр з реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук та міністр економіки Азербайджану Мікаїл Джаббаров, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Меморандум про взаєморозуміння між міністерствами щодо співпраці в аграрній сфері підписали міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко та міністр економіки Азербайджанської Республіки Мікаїл Джаббаров.

Додамо, що меморандум про взаєморозуміння та співпрацю у сфері енергетики підписано між акціонерним товариством "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" в особі голови правління компанії Юрія Вітренка та державною нафтовою компанією Азербайджану (SOCAR) в особі міністра економіки Азербайджанської Республіки Мікаїла Джаббарова.

Фото: Офіс Президента

Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю щодо співробітництва у сфері земельних відносин, управління землями державної власності та державного земельного кадастру підписано між Державною службою України з геодезії, картографії та кадастру і міністерством економіки Азербайджану. Документ підписали виконувач обов'язків Державної служби України з геодезії Сергій Завадський та міністр економіки Азербайджанської Республіки Мікаїл Джаббаров. 

Своєю чергою президент Володимир Зеленський під час спільного із президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим брифінгу заявив, що декларація, підписана між президентами України та Азербайджану, закріплює готовність підтримки суверенітету, територіальної цілісності та протидії гібридним загрозам.

Ми підписали спільну Декларацію між президентами України та Азербайджану. Ми закріплюємо готовність надавати підтримку суверенітету, територіальній цілісності наших держав та народів у міжнародних визнаних кордонах, спільно протидіяти гібридним загрозам, прагнення забезпечити мир та стабільність у Чорноморському та Каспійському регіонах та за його межами, — сказав глава держави. 

Фото: Офіс Президента

За його словами, позиції Декларації свідчать про близькість та єдність поглядів України та Азербайджану на виклики та глобальні виміри.

Зеленський зазначив, що з президентом Азерйбаджану обговорили низку питань безпеки, економіки та торговельної співпраці. 

Також Зеленський заявив, що товарообіг між Україною та Азербайджаном вперше за сім років досяг рекордних показників — майже $1 млрд.

Фото: Офіс Президента

Товарообіг (між Україною та Азербайджаном) не лише не знизився, незважаючи на те, що відбувається у всьому світі, і наші держави не виняток, незважаючи на COVID-19 і всупереч пандемії вперше за сім років товарообіг досяг рекордних показників майже $1 млрд, — повідомив президент України.

Нагадаємо, раніше Зеленський запропонував провести в Києві саміт із президентами Туреччини та Азербайджану.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Стратегічне партнерство": Зеленський та Алієв провели телефонну розмову "Стратегічне партнерство": Зеленський та Алієв провели телефонну розмову
Співрозмовники приділили окрему увагу питанням організації Шостого засідання Ради президентів України та Азербайджану.
Візит Зеленського до Вашингтона: підписано два документи в енергетичній сфері Візит Зеленського до Вашингтона: підписано два документи в енергетичній сфері
В Україна планують збудувати чотири енергоблоки за американською технологією. Загальна вартість проєкту сягне до 30 мільярдів доларів.
Зеленський підписав закон, який є необхідним для завершення земельної реформи в Україні Зеленський підписав закон, який є необхідним для завершення земельної реформи в Україні
Президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт №2194 про дерегуляцію управління у сфері земельних відносин, який дозволяє передавати землі за межами населених пунктів у комунальну власність.
Loading...
Load next