"Питання життя та смерті": Єрмак заявив про готовність України до членства в НАТО

"Питання життя та смерті": Єрмак заявив про готовність України до членства в НАТО
17 грудня Росія висунула США та НАТО вимоги щодо «гарантій безпеки», однією з яких є невступ України до Альянсу.

Українська влада сподівається почути конкретні умови щодо вступу до Північноатлантичного альянсу. Про це заявив голова Офісу Президента Андрій Єрмак у своєму виступі на майданчику аналітичного центру Atlantic Council, передає "Радіо Свобода".

За його словами, будь-які обговорення європейської системи безпеки, які ініціює Москва, неможливі без припинення війни проти України. Він також висловив думку, що "настав час для чесної, належної, прозорої розмови з Україною щодо наших перспектив у НАТО". 

Україна показала своїми принципами і позиціями, що ми повністю готові та спроможні бути членом НАТО. Це означає, що на саміті в Мадриді цього року ми сподіваємося побачити та почути цілком конкретні умови та інформацію про це, тому що сьогодні, особливо сьогодні я хотів би повторити, що зараз це питання життя та смерті нашої країни, — заявив він. 

Голова Офісу президента схвально відгукнувся про підготовку санкцій на випадок вторгнення Росії, але застеріг, що таке вторгнення "стане великою трагедією". 

Це призведе до великої війни, тому що більшість українців битиметься проти агресора, — додав голова ОП. 

Нагадаємо, раніше Єрмак розповів про можливе нове вторгнення російських військ.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Позачергове засідання ТКГ: Арестович заявив, що Росія відмовилась з певних причин Позачергове засідання ТКГ: Арестович заявив, що Росія відмовилась з певних причин
Через нещодавно загибель мирного жителя на Донбасі, Російська Федерація відмовилась від участі у позачерговому засіданні ТКГ.
Росія попередила Україну про "різанину" на Донбасі у разі зміни Мінських угод Росія попередила Україну про "різанину" на Донбасі у разі зміни Мінських угод
Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров заявив, що зміни у Мінських угодах можуть призвести до неминучої “різанини на Донбасі”.
Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО
Президенти Білорусі та Російської Федерації обговорили теперішню ситуацію в Україні й домовилися зустрітися найближчим часом, щоб обговорити наявні проблеми в їх країнах.
Loading...
Load next