Шольц закликає Росію вжити заходів для послаблення конфлікту в Україні

Шольц закликає Росію вжити заходів для послаблення конфлікту в Україні
Канцлер Німеччини Олаф Шольц каже, що напад Росії буде коштувати «високу ціну».

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав Кремль вжити заходів для послаблення напруженості на кордоні з Україною, але не сказав, яких заходів може вжити його уряд, якщо Росія вторгнеться в Україну.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на Bloomberg.

Чітке послання Німеччини разом із союзниками в ЄС та НАТО полягає в тому, що будь-яке військове втручання, будь-яка загроза цілісності України матиме високу ціну, – сказав Шольц у понеділок після переговорів з прем’єр-міністром Іспанії Педро Санчесом, який повторив цю думку.

Канцлер Німеччини закликав Росію до деескалації. 

Шольц сказав, що очікує, що Москва докладе чітких зусиль для пом'якшення кризи, включно з відновленням так званого «нормандського формату» для переговорів щодо України з Францією та Німеччиною – частою вимогою, яка мало просунулась. 

Ситуація дуже серйозна. Тепер мова йде про те, щоб зробити все, щоб не дійшло до військового втручання, — сказав Шольц.

Головний дипломат Німеччини раніше в понеділок сигналізував, що країна може вжити заходів проти суперечливого газопроводу "Північний потік-2", якщо Росія вторгнеться в Україну. 

Водночас на початку поїздки з метою досягнення дипломатичного вирішення конфлікту міністерка закордонних справ Анналена Бербок повторила, що ланка, яка належить ПАТ «Газпром» під Балтійським морем, має «геостратегічні наслідки».

Ми вживемо відповідних заходів з нашими партнерами у разі подальшої ескалації з боку Росії, – сказала Бербок журналістам у понеділок у Києві після переговорів зі своїм українським колегою Дмитром Кулебою. 

Нагадаємо, сьогодні Андрій Мельник закликав главу МЗС Німеччини Анналену Бербок, щоб Берлін схвалив постачання зброї в Україну на тлі загрози вторгнення РФ.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський 14 лютого вперше зустрінеться з німецьким канцлером Шольцем Зеленський 14 лютого вперше зустрінеться з німецьким канцлером Шольцем
В ОП наголосили, що Німеччина є одним із ключових партнерів і союзників України.
Loading...
Load next