США та ЄС передумали відключати Росію від SWIFT, - ЗМІ

США та ЄС передумали відключати Росію від SWIFT, - ЗМІ
Натомість країни готують цілеспрямовані економічні санкції проти російських банків.

Європа і США більше не розглядають ідею відключити російські банки від постачальника платіжних послуг Swift і, таким чином, від глобальних фінансових потоків. Натомість готуються адресні економічні санкції проти найбільших російських банків.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на німецьке видання Handelsblatt.

Зазначено, що американці та європейці "тижнями обговорюють", як реагувати у разі російської військової операції проти України. ЄС погрожує Кремлю «масштабними наслідками», але поки їх не уточнює.

Виключення Росії з усієї системи Swift є занадто делікатним для учасників переговорів. Цей крок може призвести до дестабілізації фінансових ринків у короткостроковій перспективі та сприяти розвитку альтернативної платіжної інфраструктури, в якій більше не домінує Захід у середньостроковій перспективі, - йдеться в повідомленні.

Також, у виданні зазначають, що зараз переговори між Європою та США зосереджені на формуванні санкцій проти великих російських банків. Німеччина наполягає на винятках, щоб імпорт газу та нафти з Росії все ще можна було оплачувати.

Нагадаємо, США оприлюднили новий пакет санкцій, який підтримав Білий дім, у випадку, якщо Путін вторгнеться в Україну. Зокрема, там був пункт про відключення Росії від SWIFT-системи.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
ЄС посилює санкційний тиск на росію: хоче більшої ефективності санкцій та ввести ембарго на золото з рф ЄС посилює санкційний тиск на росію: хоче більшої ефективності санкцій та ввести ембарго на золото з рф
Пропонується продовжити чинні санкції ЄС на шість місяців до наступного перегляду наприкінці січня 2023 року.
Чи зможуть світові санкції стримати Росію від вторгнення в Україну (фото) Чи зможуть світові санкції стримати Росію від вторгнення в Україну (фото)
Протягом майже восьми років, вводяться нові й нові санкції від різних країн, проте поки що результатів замало.
Loading...
Load next