Макрон закликає ЄС інвестувати у систему колективної безпеки на тлі агресії Росії

Макрон закликає ЄС інвестувати у систему колективної безпеки на тлі агресії Росії
Політик також закликав ЄС до "відвертого діалогу" з Росією.

Президент Франції Еммануель Макрон закликав Європу інвестувати у власну систему колективної безпеки перед обличчям російських військових кроків на порозі блоку. Він також закликав до «відвертого» діалогу ЄС з Росією у своєму зверненні до Європейського парламенту в середу на початку шестимісячного ротаційного головування Франції в Європейській раді. 

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на "France24".

За словами Макрона, що європейцям необхідно створити власний пакт про колективну безпеку та переозброїтися після того, як Росія побоюється вторгнення в Україну зі значним нарощуванням військ на кордоні. 

Європа повинна нарешті побудувати власну систему колективної безпеки на нашому континенті. А безпека тут вимагає стратегічного переозброєння, — сказав він, додавши, що також потрібні "відверті і вимогливі" переговори з Росією.

В основі переговорів з Москвою, як пояснив Макрон, будуть принципи, узгоджені з Росією 30 років тому, зокрема відмова від застосування сили або примусу, надання державам «вибору приєднатися до союзів або органів, яких вони хочуть» і «відмову від сфер впливу».

Ми в Європі повинні відстоювати ці невід'ємні права, - сказав Макрон.

Прихильник того, щоб ЄС мав власну «стратегічну автономію» в обороні, Макрон додав, що блоку потрібно переконатись, що він не буде занадто залежним від Росії у своїй енергетиці.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський сказав американським сенаторам, які відвідали Київ цього тижня, що чекати на введення санкцій проти Росії до моменту вторгнення для України не має сенсу.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Важливість діалогу з Росією": лідери Франції та Фінляндії обговорили ситуацію навколо України "Важливість діалогу з Росією": лідери Франції та Фінляндії обговорили ситуацію навколо України
Своєю чергою Фінляндія поки не планує вступати в НАТО.
Макрон планує розмову із Зеленським і Путіним Макрон планує розмову із Зеленським і Путіним
Президент Франції наголосив на тому, що мета Європи та США — бути на боці України.
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
Loading...
Load next