"Два боси суддівської мафії": члени ВРП Маловацький та Гречківський подали у відставку

"Два боси суддівської мафії": члени ВРП Маловацький та Гречківський подали у відставку
ВРП вирішила звільнити Маловацького Олексія Володимировича з посади члена ВРП за власним бажанням 26 січня 2022 року.

Члени Вищої ради правосуддя Олексій Маловацький і Павло Гречківський подали у відставку. Про це повідомив у Facebook голова правління Фундації DEJURE Михайло Жернаков.

І до чудових новин. Два боси суддівської мафії — Олексій Маловацький і Павло Гречківський — подали в відставку з посад членів ВРП, — написав він. 

За його словами, один із них був тривалий час в.о. голови ВРП.

Інший сколотив у ній "коаліцію імені себе", без якої майже нічого не вирішувалося, — зауважив він.

Жернаков зазначив, що це — мудре рішення, адже обоє були першочерговим кандидатами на виліт з ВРП за рішенням Етичної ради.

Бо обох свого часу з'їзд адвокатів обрав до ВРП вдруге всупереч Конституції. Впевнений, лише цього б вистачило Етичній раді. А крім цього там ше було дуже багато чого. Зауважте — Етична рада ще навіть не почала офіційно перевірку чинних членів. А результат — уже он який. Судова мафія тріщить по швах. І це тільки початок, — додав він. 

Своєю чергою Національна асоціація адвокатів України повідомила, що в. о. голови Вищої ради правосуддя (ВРП) Олексій Маловацький та член ВРП Павло Гречківський подали у відставку з 26 січня 2022 року.

Представники адвокатури у ВРП пішли у відставку через незгоду з конституційним обмеженням статусу. Заступник голови ВРП Олексій Маловацький та член ВСП Павло Гречківський подали у відставку з 26 січня 2022 року, — йдеться у повідомленні, розміщеному на сайті Національної асоціації адвокатів.

За повідомленням, заяви підтримані на засіданні ВРП у четвер, 20 січня.

Отже, адвокати, обрані у ВРП з'їздом адвокатів у лютому 2019 року, виконали рекомендацію… подати у відставку через встановлення дискримінаційних вимог до членів ВРП під час судової реформи та обмеження незалежності статусу адвокатів — представників адвокатської спільноти, — зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, раніше заступник глави МЗС Божок подав у відставку.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Суддя Верховного Суду Микола Гусак подав у відставку Суддя Верховного Суду Микола Гусак подав у відставку
Суддя Верховного Суду Микола Гусак подав у відставку. Розгляд його рішення заплановано на 7 вересня.
"Я відстоюватиму своє право": Разумков обіцяє йти в суд, якщо "слуги народу" заберуть у нього мандат "Я відстоюватиму своє право": Разумков обіцяє йти в суд, якщо "слуги народу" заберуть у нього мандат
Разумков вчергове заявив, що, згідно із законом, його не мають права позбавити мандата, проте допустив такий сценарій.
Справа Стерненка: двоє суддів, які розглядали справи активіста подали у відставку Справа Стерненка: двоє суддів, які розглядали справи активіста подали у відставку
Двоє одеських суддів, які розглядали апеляційну скаргу Сергій Стерненка та Демчука в справах "про 300 гривень" та "1 патрон", вирішили піти у відставку.
Loading...
Load next