Справа Стерненка: двоє суддів, які розглядали справи активіста подали у відставку

Справа Стерненка: двоє суддів, які розглядали справи активіста подали у відставку
Двоє одеських суддів, які розглядали апеляційну скаргу Сергій Стерненка та Демчука в справах "про 300 гривень" та "1 патрон", вирішили піти у відставку.

Судді Одеського апеляційного суду Альбіна Кадегроб та Вадим Прибілов, які розглядали скаргу Сергія Стерненка та Руслана Демчука в справі про викрадення Сергія Щербіча та "300 гривень", подали у відставку. Про це повідомив сам Стерненко на своїй сторінці у Facebook.

Активіст припустив, що відставка може бути спровокована величезним тиском на них.

Фактично моя справа для них була чи не останньою. Мабуть, від них вимагали мене ув‘язнити, але судді не захотіли йти на таке свавілля. Тому, вчинивши свавілля менше (рік умовно за 1 патрон) вирішили піти, - заявив Сергій Стерненко.

Пізніше із допису активіста у Telegram стало відомо, що Вища рада правосуддя таки погодила звільнення обидвох суддів. Однак, наразі причини подання заяв про відставку невідомі.

Нагадаємо, що 31 травня Одеський апеляційний суд скасував вирок за розбій у справі проти Сергія Стерненка й Руслана Демчука за обвинуваченням у викраденні й катуванні місцевого депутата Сергія Щербича, який нібито трапився весною 2015 року. Зокрема, тоді Прибілов на Кадегроб були у складі суддівської колегії.

Однак, Одеський суд визнав винним Стерненка за двома статтями й засудив до одного року умовно - "по факту це судимість за 1 патрон".

Читайте також
"Судимість за один патрон": Стерненко планує подавати касаційну скаргу на вирок суду "Судимість за один патрон": Стерненко планує подавати касаційну скаргу на вирок суду
Сьогодні, 31 травня, Апеляційний суд Одеси залишив без змін звинувачення щодо громадського активіста Сергія Стерненка за статтями про викрадення людини та незаконне поводження зі зброєю - за частиною 2 статті 146 і за частиною 1 статті 263 ККУ.
Одеський суд визнав винним Стерненка за двома статтями й засудив до одного року умовно Одеський суд визнав винним Стерненка за двома статтями й засудив до одного року умовно
Стерненка визнали винним у справі про викрадення людини. Також його визнано винним по 263-й статті ККУ - незаконне поводження зі зброєю.
В Одесі суд арештував "педагога-логопеда", яка розбещувала малолітніх дітей для свого чоловіка (фото) В Одесі суд арештував "педагога-логопеда", яка розбещувала малолітніх дітей для свого чоловіка (фото)
Одеський суд арештував підозрювану у розбещенні неповнолітніх, яка під приводом індивідуальних занять із дошкільної підготовки, вчиняли над малолітніми дітьми сексуальне насильство. Жінка підбирала та змушувала діток до участі у сексуальних іграх зі своїм 57-річним чоловіком.
Loading...
Load next