США нададуть письмову відповідь щодо "гарантій безпеки" РФ наступного тижня

США нададуть письмову відповідь щодо "гарантій безпеки" РФ наступного тижня
Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров розповів на брифінгу за підсумками переговорів із держсекретарем США Ентоні Блінкеном, що їхня допоможе США підготувати відповіді на російські пропозиції щодо "гарантій безпеки".

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на російську агенцію ТАСС.

Крім того, РФ та США домовилися, що Вашингтон наступного тижня передасть письмові відповіді на російські пропозиції щодо гарантій безпеки, повідомив Лавров.

Ми обговорювали Україну сьогодні. Наші американські колеги спробували знову поставити на чільне місце проблеми на кордоні РФ і України, спробували зумовити все інше необхідністю так званої деескалації. Це вже стало таким заклинанням. Але підкреслю ще раз, зрештою завершили ми домовленістю про те, що нам будуть наступного тижня надані письмові відповіді на всі наші пропозиції, — сказав він.

За словами політика, Москва поки що не може дати оцінку тому, чи вона на правильному шляху щодо контактів із США, адже це стане зрозуміло після отримання письмових відповідей від американської сторони щодо всіх пунктів російських пропозицій щодо "гарантій безпеки".

Я не можу говорити, ми на правильному шляху або на неправильному шляху. Ми це зрозуміємо, коли отримаємо американську реакцію на папері на всі пункти наших пропозицій, — зазначив глава дипвідомства, відповідаючи на запитання журналіста.

За словами міністра, спроба тут ще щось "розжувати" просто недоречна.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський вважає, що Росія може почати вторгнення у великі міста, зокрема в Харків, на підставі захисту російськомовного населення і це буде початком великомасштабної війни.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Росія ніколи не погрожувала українському народу", — Лавров "Росія ніколи не погрожувала українському народу", — Лавров
Принаймні від імені своїх офіційних представників.
Росія надала письмову відповідь США щодо "гарантій безпеки" Росія надала письмову відповідь США щодо "гарантій безпеки"
Деталей в адміністрації Байдена не розголошують.
США та Росія проведуть у Женеві попередні переговори про гарантії безпеки США та Росія проведуть у Женеві попередні переговори про гарантії безпеки
Основний день переговорів відбудеться завтра, 10 січня.
Loading...
Load next