Центром Києва пройшла хода на честь перших загиблих на Майдані

Центром Києва пройшла хода на честь перших загиблих на Майдані
Акцію у 2015 році започаткувала Третя сотня Самооборони Майдану, до якої належав Сергій Нігоян. Блокпост 3-ої барикади, на якому чергував Нігоян, було розміщено біля Лядських воріт, які тепер є місцем початку акції.

У центрі Києва відбулася хода пам’яті на честь перших загиблих Героїв Небесної Сотні. Повідомляє Укрінформ.

Фото: Укрінформ

Рух відбувся маршрутом: Лядські ворота – вулиця Хрещатик – Європейська площа – вулиця Михайла Грушевського до стадіону "Динамо" – Меморіал пам'яті загиблим киянам-учасникам АТО/ООС – Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого.

Фото: Укрінформ

Учасники ходи запалили лампадки та поклали квіти до меморіальних дощечок майданівців Сергія Нігояна, Михайла Жизневського, Романа Сеника, Юрія Вербицького, Олександра Бадери, Богдана Калиняка.

Біля пам'ятного знака Сергієві Нігояну відбулося богослужіння за першими полеглими Героями Небесної Сотні.

Фото: Укрінформ

Директор Музею Майдану Ігор Пошивайло нагадав про трагічні події восьмирічної давності й перші жертви Майдану – саме в цих місцях, де відбувається хода пам’яті.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Астанавітєсь! Я повернусь": Янукович вирішив оскаржити своє усунення з посади Президента України "Астанавітєсь! Я повернусь": Янукович вирішив оскаржити своє усунення з посади Президента України
Експрезидент Віктор Янукович оскаржує в київському суді відповідну ухвалу Верховної Ради.
"Здаватись українці не звикли". Зеленський у День Гідності та Свободи записав нове відеозвернення "Здаватись українці не звикли". Зеленський у День Гідності та Свободи записав нове відеозвернення
Президент Володимир Зеленський записав відео до українців з нагоди Дня гідності та свободи, що відзначається сьогодні, 21 листопада, в Україні.
Ексголову поліції Києва призначили заступником Кличка Ексголову поліції Києва призначили заступником Кличка
"За" призначення Крищенка проголосував 91 депутат Київської міськради. На посаді заступника голови КМДА він відповідатиме за питання муніципальної безпеки, цивільного захисту, надзвичайних ситуацій, територіальної оборони та взаємодії з правоохоронними органами.
Loading...
Load next