"Здаватись українці не звикли". Зеленський у День Гідності та Свободи записав нове відеозвернення

"Здаватись українці не звикли". Зеленський у День Гідності та Свободи записав нове відеозвернення
Президент Володимир Зеленський записав відео до українців з нагоди Дня гідності та свободи, що відзначається сьогодні, 21 листопада, в Україні.

Президент України Володимир Зеленський записав відеозвернення до українців до Дня Гідності та Свободи. Відео опубліковане в соціальних мережах глави держави.

Ми відзначаємо сьогодні День Гідності та Свободи. Свято, яке показує, що для нас гідність і свобода — це свято. Це наше повітря. Ні. Це не звучить занадто гучно. Коли хтось вирішує перекрити нам повітря — ось тоді буває занадто гучно, — сказав він.

Президент зауважив, що «коли влада не чує український народ — тоді буває занадто гучно». Також він заявив, що «настав час вже змінити самосприйняття і мислення».

Ми не жертва, не пригнічені, не розділені, не захоплені. Ми прекрасний, сильний, сміливий, розумний, талановитий народ. Непереможний, — сказав він.

Зеленський запевнив, що для українців «рабство — приниження».

Для нас гідність і свобода давно вийшли за межі загального розуміння. Я ніколи не забуду історію, яку розповіли наші моряки, повернувшись додому. Вони були в полоні, але їх не полонили духом. Слідчі просили їх сміятися трохи тихіше: „Начальство не поймет“. Тут зазвичай плачуть, а наші моряки сміються без упину. Вони сідали в автозак, співали „Ще не вмерла України…“. А потім говорили водію: „Шеф, на Одесcу! В Коблево тормозни, кофейку попьем“, — зазначив він.

За його словами, всі ми різні, але всі українці.

І хлопці із Західної, и пацаны с Юго-Востока. Різномовні. Волиняни, одесситы, галицькі, дніпровські, закарпатці, буковинці. И с крестиком, и с полумесяцем, и со звездой Давида. З Харкова, з Тернополя, з Кривого Рогу, з Івано-Франківська.Черкаси, Вінниця, Миколаїв, Чернігів, Суми, Херсон, Хмельницький, Запоріжжя. З Києва. С Донбасса, с Луганщины, из Крыма.Всі. Різні. Але українці й українки. Захисники й захисниці. Всі, xто знає: треба бути гідним, а не здаватись. Бо здаватись українці не звикли. Тому що мають гідність. А тому — свободу», — розповів він.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Якби світ покарав рф за 2014-й зі збитим MH17, то вторгнення в Україну не було б - Зеленський (відео) Якби світ покарав рф за 2014-й зі збитим MH17, то вторгнення в Україну не було б - Зеленський (відео)
17 липня 2014 року Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines був збитий у небі над Донецькою областю. Усі 298 людей, які перебували на борту, загинули.
Центром Києва пройшла хода на честь перших загиблих на Майдані Центром Києва пройшла хода на честь перших загиблих на Майдані
Акцію у 2015 році започаткувала Третя сотня Самооборони Майдану, до якої належав Сергій Нігоян. Блокпост 3-ої барикади, на якому чергував Нігоян, було розміщено біля Лядських воріт, які тепер є місцем початку акції.
Данілов: публікації в ЗМІ щодо законопроєкту про олігархів не відповідають дійсності Данілов: публікації в ЗМІ щодо законопроєкту про олігархів не відповідають дійсності
Про це раніше вже наголошував радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.
Loading...
Load next