Сі Цзіньпін міг попросити Путіна не нападати на Україну під час Олімпіади - ЗМІ

Сі Цзіньпін міг попросити Путіна не нападати на Україну під час Олімпіади - ЗМІ
Лідер Китаю нібито хвилюється, щоб нічого "не затьмарило" цю подію.

Президент Китаю Сі Цзіньпін міг попросити свого російського колегу Володимир Путіна не нападати на Україну під час зимових Олімпійських ігор, аби "не затьмарити" їх. Про це пише Bloomberg з посиланням на джерела.

Лідер КНР нібито хвилюється, щоб Путін "не затьмарив велику для Китаю подію", напавши на Україну й спровокувавши глобальну кризу безпеки з США і Європою. Китай витратив мільярди доларів на проведення Олімпіади.

Можливо, пан Сі попросив Путіна не вторгатися в Україну під час Ігор, за словами одного дипломата в Пекіні, - пише агентство.

Змагання почнуться 4 лютого та закінчаться 20 лютого.

Відразу два обізнані джерела Bloomberg стверджують, що РФ замість повномасштабних військових дій може почати "обмежене" вторгнення в середині лютого, яке буде супроводжуватися кібератаками та спробами дестабілізувати ситуацію в Україні.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
США попередила Росію, що чекає на неї у випадку агресії проти України США попередила Росію, що чекає на неї у випадку агресії проти України
Держсекретар США повідомив, що якщо Російська Федерація діятиме нерозважливо або агресивно щодо України, Вашингтон реагуватиме на її дії.
Країни "Великої сімки" закликали Росію припинити агресивні провокації на Донбасі Країни "Великої сімки" закликали Росію припинити агресивні провокації на Донбасі
Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" разом із головою європейської дипломатії Жозепом Боррелем оприлюднили заяву, в якій закликали Росію припинити агресивні дії та провокації на кордоні з Україною.
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Loading...
Load next