Позачергове засідання ТКГ: Арестович заявив, що Росія відмовилась з певних причин

Позачергове засідання ТКГ: Арестович заявив, що Росія відмовилась з певних причин
Через нещодавно загибель мирного жителя на Донбасі, Російська Федерація відмовилась від участі у позачерговому засіданні ТКГ.

Українська делегація в Тристоронній контактній групі скликала позачергове засідання через загибель місцевого жителя на Донбасі. Проте, цілком очікувано, Росія відмовилась від цієї пропозиції.

Про це повідомив спікер української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович у коментарі "РБК-Україна".

Це було присвячено загибелі мирного жителя і взагалі темі негайного повернення до повного дотримання режиму припинення вогню. Але росіяни відмовилися. Причина, як завжди, в тому, що вони хочуть, щоб ми безпосередньо спілкувалися з "республіками", на що ми, звичайно, не підемо, тому що це означає Їх легалізацію. Наша позиція - переговорною стороною є РФ, - зазначив спікер.

Арестович також додав, що "це вже друге скликання. Перш, коли були поранені семеро наших військовослужбовців одночасно"

Нагадаємо, що 10 серпня, російські окупанти обстріляли село Новоселівку Другу із забороненого озброєння в результаті якого загинув 86-річний місцевий мешканець. Окрім цього у районі проведення операції Об'єднаних сил, в той день було зафіксовано 16 порушень режиму припинення вогню - 3 бійців ЗСУ були поранені, один із них помер.

Читайте також
Від отриманого поранення: на Донбасі помер український військовий Від отриманого поранення: на Донбасі помер український військовий
У померлого українського бійця, який був робом із Житомирської області, залишилася дружина та двоє дітей - осиротіла падчерка і син 6-ти років.
На Донбасі загинув український військовий: хлопцю було лише 26 років (фото) На Донбасі загинув український військовий: хлопцю було лише 26 років (фото)
Внаслідок обстрілу з боку російських бойовиків загинув 26-річний український захисник у якого залишились дружина та мати.
ТКГ обговорить перенесення перегорів щодо Донбасу з Мінська ТКГ обговорить перенесення перегорів щодо Донбасу з Мінська
Білорусь та її столиця перебувають під великим впливом Росії, тому Мінськ більше не підходить для зустрічей Тристоронньої контактної групи та переговорів щодо ситуації на Донбасі.
Loading...
Load next