Держсекретар Блінкен під час візиту в Україну торкнеться теми постачання американської зброї

Держсекретар Блінкен під час візиту в Україну торкнеться теми постачання американської зброї
Державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен, ймовірно, зачепить тему поставки американської зброї під час свого візиту в Україну.

Американський держсекретар Ентоні Блінкен під час візиту до Києва, який запланований на наступний тиждень, ймовірно зачепить тему поставки в Україну американського озброєння. Про це заявив його помічник в справах Європи та Євразії Філіп Рікер, якого цитує "Інтерфакс-Україна".

"У тому, що стосується нашої допомоги в сфері безпеки, то, як ви знаєте, ми вже поставляли Україні як летальну, так і нелетальну зброю. І, наскільки я знаю, Конгрес виділив $408 млн на 2021 фінансовий рік для надання допомоги Україні в сфері безпеки", - зазначив Рікер під час брифінгу.

Зокрема Філіп Рікер підкреслив, що про це Київ часто говорить "з тими з нас, хто регулярно контактує з українськими офіційними особами". Зазначимо також, що учора, 30 квітня, радник Джозефа Байдена з питань нацбезпеки Джейк Саліван заявляв, що адміністрація Сполучених Штатів невдовзі готова поставляти в Україну певні види своєї зброї в рамках вже діючих домовленостей.

"Ми готові діяти в уже існуючих рамках. У минулому ми вже організовували поставки в Україну...І ми будемо готові в майбутньому розглядати її запити і поставляти деякі види продукції військового призначення", - заявив він, виступаючи на онлайн-форумі інституту Аспена.

Нагадаємо, що також однією з головних тем майбутнього візиту держсекретаря США Ентоні Блінкена в Україні буде також і питання безпеки, а також низка тем в енергетичній сфері. Окрім цього очільник МЗС, Дмитро Кулеба сподівається на допомогу США у проведенні в Україні реформ.
 

 

Читайте також
Держсекретар США Блінкен проведе зустріч із Зеленським: в ОП розповіли деталі візиту Держсекретар США Блінкен проведе зустріч із Зеленським: в ОП розповіли деталі візиту
Вже завтра, 6 травня, державний секретар Сполучених штатів Ентоні Блінкен зустрінеться із президентом Володимиром Зеленським. Зокрема також у графіку американського посадовця заплановані зустрічі із прем'єр-міністром Денисом Шмигалем та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.
Держдеп США: разом з Блінкеном Україну відвідає заступник держсекретаря Вікторія Нуланд Держдеп США: разом з Блінкеном Україну відвідає заступник держсекретаря Вікторія Нуланд
Заступниця держсекретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд приїде до Києва з візитом разом з державним секретарем США Ентоні Блінкеном.
Візит Блінкена до України: Кулеба розповів про що розмовлятимуть із держсекретарем США Візит Блінкена до України: Кулеба розповів про що розмовлятимуть із держсекретарем США
Однією з головних тем майбутнього візиту держсекретаря США Ентоні Блінкена в Україні буде безпека, розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.
Loading...
Load next