НАТО збільшує військову присутність у Східній Європі

НАТО збільшує військову присутність у Східній Європі
Північноатлантичний альянс оголосив про збільшення військової присутності у Східній Європі у зв'язку із загрозою вторгнення Росії в Україну.

Низка країн-учасниць Альянсу вже відправили або планують надіслати додаткове озброєння у Східну Європу. Повідомляє сайт НАТО.

Данія відправила фрегат до Балтійського моря і збирається відправити чотири винищувачі F-16 до Литви на підтримку довготривалої місії повітряної поліції НАТО в регіоні.

Іспанія відправляє кораблі для приєднання до військово-морських сил НАТО і розглядає можливість відправки винищувачів до Болгарії. Франція також висловила готовність відправити війська до Румунії під командуванням НАТО.

У квітні Нідерланди відправляють два винищувачі F-35 до Болгарії для підтримки НАТО в регіоні, а також переводять корабель і наземні підрозділи в режим очікування для Сил реагування НАТО.

Сполучені Штати також дали зрозуміти, що розглядають можливість збільшення своєї військової присутності у східній частині Альянсу.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Жодних планів нападати на Україну у Росії не було і немає, - глава Ради РФ Жодних планів нападати на Україну у Росії не було і немає, - глава Ради РФ
Натомість в Україні, начебто, відбувається військове освоєння країнами НАТО.
Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба
Франція та Німеччина обіцяють демотивувати Російську Федерацію від повномасштабної війни проти України.
"Це матиме наслідки": генсекретар НАТО Столтенберг вкотре застеріг Росію від нової агресії проти України "Це матиме наслідки": генсекретар НАТО Столтенберг вкотре застеріг Росію від нової агресії проти України
У Кремлі заперечують будь-яку підготовку до вторгнення на територію України, водночас звинувачуючи країни Заходу в ескалації напруженості, зокрема у Чорному морі.
Loading...
Load next