Москва дала вказівку не загострювати ситуацію в ТКГ перед нормандською зустріччю, - Гармаш

Москва дала вказівку не загострювати ситуацію в ТКГ перед нормандською зустріччю, - Гармаш
Тристороння контактна група провела зустріч 25 січня. За словами представника окупованого Донецька в українській делегації Сергія Гармаша, вона була доволі спокійною.

За словами Сергія Гармаша, спокійність засідання пов'язана із зустріччю представників країн "нормандської четвірки" в Парижі, яка відбудеться 26 січня. Однак журналіст не вірить у її результативність. Повідомляє Сергій Гармаш у Facebook.

Напрочуд спокійно пройшло сьогодні засідання політичної підгрупи ТКГ. Очевидно, що Москва дала вказівку не загострювати ситуацію. Напевно, це пов'язано із завтрашньою зустріччю зовнішньополітичних радників норманської четвірки,
– заявив Гармаш.

Сергій Гармаш переконаний, що Москва могла дати вказівку своїй делегації не загострювати ситуацію перед зустріччю в Парижі. За словами представника окупованого Донецька, дії Кремля демонструють те, що там ще є сподівання на те, що їм вдасться руками західних партнерів України змусити офіційний Київ виконувати мінські угоди.

За словами Гармаша, дії Кремля стануть викликом для Франції та Німеччини, оскільки Росія розраховує на те, що перед загрозою війни вони тиснутимуть на Україну, щоб та виконувала угоди. Або ж, у протилежному випадку, знову відмовлятиметься від діалогу.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Не була поставлена крапка": у ТКГ оцінили шанси обміну полоненими між РФ і Україною до кінця 2021 року "Не була поставлена крапка": у ТКГ оцінили шанси обміну полоненими між РФ і Україною до кінця 2021 року
Тристороння контактна група, 22 грудня, “висловила рішучість” повернутися до дотримання режиму припинення вогню на Донбасі.
Запорука відновлення громадянського миру і зняття напруги навколо України - це виконання Мінських домовленостей, - Путін Запорука відновлення громадянського миру і зняття напруги навколо України - це виконання Мінських домовленостей, - Путін
Президент РФ Володимир Путін заявив, що Україна не виконує Мінських домовленостей, які є "запорукою відновлення" громадянського миру.
ТКГ обговорить перенесення перегорів щодо Донбасу з Мінська ТКГ обговорить перенесення перегорів щодо Донбасу з Мінська
Білорусь та її столиця перебувають під великим впливом Росії, тому Мінськ більше не підходить для зустрічей Тристоронньої контактної групи та переговорів щодо ситуації на Донбасі.
Loading...
Load next