Канада відправила в Україну літак з військовою допомогою

Канада відправила в Україну літак з військовою допомогою
Канада скерувала в Україну транспортний літак з військовою допомогою. Її надали у межах продовження та розширення операції UNIFIER.

Літак військово-повітряних сил Канади C-177 Globemaster вилетів з авіабази "Трентон" уночі проти 4 лютого. На його борту перебувало нелетального озброєння для України. Повідомляє уряд Канади. 

У міністерстві оборони Канади пояснили, що допомога пов'язана з недавньою заявою влади про підтримку Києва на тлі ескалації на кордоні, а також з розширенням канадської тренувальної місії.

Канада непохитно підтримує суверенітет, територіальну цілісність і незалежність України. Ця допомога ще більше допоможе українським силам безпеки захищатися від загроз Росії та нарощування військ, – мовиться у повідомленні.

У літак завантажили:

  • засоби індивідуального захисту,
  • засоби для перевезення вантажів,
  • розвідувальне обладнання,
  • обладнання для ведення спостереження.

Крім того, вилетіла група канадських фахівців, які мають навчити українських військових правильно користуватися цим обладнанням. До речі, час та місце прибуття інструкторів не вказують з метою безпеки.

З 2015 року Канада надала Україні нелетальну військову техніку на понад 23 мільйони доларів. Це обладнання включало системи зв'язку, що використовують для польових операцій, мобільний польовий госпіталь та обладнання для утилізації вибухівки.

Нагадаємо, що Зеленський 14 лютого вперше зустрінеться з німецьким канцлером Шольцем. В ОП наголосили, що Німеччина є одним із ключових партнерів і союзників України.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський терміново обговорив з Макроном загострення на Донбасі Зеленський терміново обговорив з Макроном загострення на Донбасі
Президент Володимир Зеленський провів термінову телефонну розмову з французьким колегою Еммануелем Макроном щодо загострення ситуації на Донбасі.
Ердоган заявив, що приїде до України у лютому: мета візиту Ердоган заявив, що приїде до України у лютому: мета візиту
Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган повідомив, що планує відвідати Україну у лютому. Однією з цілей візиту стане врегулювання конфлікту між Росією та Україною.
Виснажливі санкції  для Росії - захист України: настрої США перед зустріччю з Росією у Швейцарії Виснажливі санкції для Росії - захист України: настрої США перед зустріччю з Росією у Швейцарії
Головна вимога Путіна полягає в гарантіях від США і їх союзників, що НАТО не буде розширюватися далі на схід і не розгорне там системи озброєння, які Росія вважає загрозою
Loading...
Load next