Запорука відновлення громадянського миру і зняття напруги навколо України - це виконання Мінських домовленостей, - Путін

Запорука відновлення громадянського миру і зняття напруги навколо України - це виконання Мінських домовленостей, - Путін
Президент РФ Володимир Путін заявив, що Україна не виконує Мінських домовленостей, які є "запорукою відновлення" громадянського миру.

Процес врегулювання все ще буксує. Не допомагають, незважаючи на всі наші зусилля і контакти на рівні радників і лідерів країн Нормандського формату, наші консультації з цього питання із партнерами, - сказав Путін.

За його словами, Україна не виконує Мінських домовленостей. Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на спільну пресконференцію Путіна і Лукашенка.

Київ відмовляється від прямого діалогу з Донецьком і Луганськом, саботує, по суті, виконання домовленостей по внесенню змін до Конституції, особливому статусу Донбасу, місцевим виборам і по амністії - по всім ключовим питанням Мінських домовленостей, - сказав президент РФ.

Путін заявив, що в Україні "масово і систематично" порушуються права людини і на законодавчому рівні закріплюється "дискримінація російськомовного населення".
 

Запорука відновлення громадянського миру і зняття напруги навколо цієї країни - це виконання Мінських домовленостей. Усе, що треба зробити Києву - це сісти за стіл перемовин з представниками Донбасу і узгодити політичні, воєнні, економічні та гуманітарні заходи із завершення конфлікту. Чим раніше це станеться, тим краще. На жаль, зараз ми спостерігаємо загострення ситуації на Донбасі, - зазанчив Путін.


У відповідь на питання про "вторгення" РФ в Україну 16 лютого, Путін сказав, що не звертає уваги на ці повідомлення.

"Вкидів" дуже багато. Постійно реагувати на них - собі дорожче. Ми робимо те, що вважаємо за потрібне робити, і будемо так чинити далі. Звісно, ми дивимося, що відбуваєтсья у світі навколо нас, але ми маємо чіткі зрозумілі орієнтири, які відповідають національним інтересам російського народу і російської держави, - заявив він.

Нагадаємо, що подаровані Таллінном Javelin прибули до України, їх спрямовують на фронт - посол Естонії. Європейські країни продовжують підтримувати Україну у напружений час.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Виснажливі санкції  для Росії - захист України: настрої США перед зустріччю з Росією у Швейцарії Виснажливі санкції для Росії - захист України: настрої США перед зустріччю з Росією у Швейцарії
Головна вимога Путіна полягає в гарантіях від США і їх союзників, що НАТО не буде розширюватися далі на схід і не розгорне там системи озброєння, які Росія вважає загрозою
Москва дала вказівку не загострювати ситуацію в ТКГ перед нормандською зустріччю, - Гармаш Москва дала вказівку не загострювати ситуацію в ТКГ перед нормандською зустріччю, - Гармаш
Тристороння контактна група провела зустріч 25 січня. За словами представника окупованого Донецька в українській делегації Сергія Гармаша, вона була доволі спокійною.
«Негайно поїхати»: Джо Байден закликав американських громадян залишити Україну «Негайно поїхати»: Джо Байден закликав американських громадян залишити Україну
Західні ЗМІ з посиланням на джерела, зокрема в Пентагоні, повідомили, що Росія нападе на Україну наприкінці січня або на початку лютого.
Loading...
Load next