Ухилення ліквідації забруднення ртуттю: заступнику Кличка повідомили про підозру

Ухилення ліквідації забруднення ртуттю: заступнику Кличка повідомили про підозру
Досудове розслідування здійснюється Деснянським управлінням поліції ГУ Нацполіції в м. Києві за оперативного супроводу ДСР Нацполіції України.

Заступника голови Київської міської державної адміністрації та колишнього ліквідатора ВАТ "Радикал" звинувачують в ухиленні ліквідації забруднення ртуттю. Про це повідомили 31 січня.

Мова йде про заступника голови КМДА Петра Пантелеєва. Він міг знехтувати заходами упродовж 2014-2021 років, які повинні ліквідувати наслідки екологічного забруднення.

Зазначається, що на території заводу "Радикал" загальний обсяг ртуті становить близько 200 тисяч тонн. У прокуратурі наголосили, що це спричинило шкоду в розмірі понад 40 мільярдів гривень.

Своєю чергою інформацію про підозру Пантелеєву підтвердили у КМДА та зауважили, що завод "Радикал" ніколи не був у власності міста та додали, що небезпечні відходи виникли через недбальство власників підприємства.

Крім цього, у КМДА вважають, що підозра є "черговою спробою політичного тиску на міську владу". За їхніми словами, державні органи заблокували намагання міста розробити проєкт утилізації та фінансувати його.

Нагадаємо, раніше "Слуга народу" Одарченко заявив, що службова халатність і корупція в "Укрзалізниці" ведуть до екологічної катастрофи.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Рада ухвалила держбюджет-2022: основні показники Рада ухвалила держбюджет-2022: основні показники
Витрати на національну безпеку та оборону підвищили на 3,7 мільярда, зокрема, на Збройні сили України – 2,5 мільярда.
Ексголову поліції Києва призначили заступником Кличка Ексголову поліції Києва призначили заступником Кличка
"За" призначення Крищенка проголосував 91 депутат Київської міськради. На посаді заступника голови КМДА він відповідатиме за питання муніципальної безпеки, цивільного захисту, надзвичайних ситуацій, територіальної оборони та взаємодії з правоохоронними органами.
Кличко поскаржився на погрози та обшуки, які відбуваються після нарад в Офісі Президента Кличко поскаржився на погрози та обшуки, які відбуваються після нарад в Офісі Президента
Мер Києва Віталій Кличко заявив, що йому систематично погрожують звільненням з посади голови Київської міської державної адміністрації, а силовики тим часом регулярно влаштовують обшуки в комунальних київських підприємствах.
Loading...
Load next