Кличко поскаржився на погрози та обшуки, які відбуваються після нарад в Офісі Президента

Кличко поскаржився на погрози та обшуки, які відбуваються після нарад в Офісі Президента
Мер Києва Віталій Кличко заявив, що йому систематично погрожують звільненням з посади голови Київської міської державної адміністрації, а силовики тим часом регулярно влаштовують обшуки в комунальних київських підприємствах.

Віталій Кличко в інтерв'ю виданню "Радіо Свобода" поскаржився, що йому постійно погрожують. Зокрема серію обшуків на комунальних підприємствах й у приміщеннях органів столичної влади міський голова Києва пов’язує з Офісом президента.

Мені постійно погрожують, навіть офіційні посадовці кажуть це. Я переконаний в тому, що президент як гарант Конституції повинен дотримуватися і своїм прикладом показувати дотримання законів…, - наголосив Віталій Кличко.

За словами Кличка, найцінніше, що у нього є – це репутація. І він дуже уважно ставиться до цього питання, однак посадовець переконаний, що зараз "хтось хоче зробити таку загальну картину, що Кличко — "корупціонер", розповсюджується інформація". Він також заявив, що довкола обшуків у Києві "йдуть маніпуляції": зокрема, випадки корупції в підрядних і субпідрядних структурах пов’язують безпосередньо з Київським міським головою.

Київ великий, але, тим не менше, люди одне одного знають. І правоохоронці також дають інформацію: нарада була в Офісі президента, де було поставлене завдання… чекайте гостей. Добре. Чекаємо, - заявив Віталій Кличко.

Нагадаємо, що нещодавно міський голова Києва Віталій Кличко відповів на слова Володимира Зеленського, який під час пресконференції, що була присвячена двом рокам президентства розповів про тиск силовиків на мера Києва, у чому Кличко обвинувачує команду Зеленського. Зокрема, президент також зазначив, що обшуки в оточенні Віталія Кличка відбувалися тому, що "не треба було красти гроші в бюджеті".

Читайте також
"Політичне протистояння між президентом та мером столиці": Зеленський та Кличко вперше за рік зустрілися на Банковій "Політичне протистояння між президентом та мером столиці": Зеленський та Кличко вперше за рік зустрілися на Банковій
На зустрічі також був присутній міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов, який нібито може очолити Київську міську державну адміністрацію
Кличка запросили на засідання РНБО: приїхати він не зможе Кличка запросили на засідання РНБО: приїхати він не зможе
Мер Києва зазначив, що його запросили лише за дві з половиною години до початку засідання.
Відставка Степанова: в Офісі президента назвали основні причини звільнення очільника МОЗ Відставка Степанова: в Офісі президента назвали основні причини звільнення очільника МОЗ
Основними причинами відставки Степанова є провал кампанії з вакцинації від Covid-19 і пильну увагу до міністра з боку НАБУ.
Loading...
Load next