Україна та Туреччина завтра підпишуть угоду про зону вільної торгівлі

Україна та Туреччина завтра підпишуть угоду про зону вільної торгівлі
Україна та Туреччина почали обговорювати можливість створення ЗВТ з 2007 року і планували завершити роботу щодо підписання угоди про вільну торгівлю ще у 2018 році.

Україна та Туреччина завтра підпишуть угоду про зону вільної торгівлі. Про це під час засідання уряду в середу заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Маємо на порядку денному дійсно історичне рішення. Мова йде про угоду про Зону вільної торгівлі з Туреччиною, яка буде сьогодні схвалена на засіданні уряду. Ми інтенсифікували перемовини з нашими турецькими партнерами, аби угода відповідала інтересам українського бізнесу, — сказав Шмигаль.

За словами прем’єра, уряд затвердить ще чотири угоди з Туреччиною про співпрацю у різних галузях. По-перше, йдеться про рамкову угоду щодо співпраці у сфері високих технологій, авіаційній та космічній галузі.

Підписання планується уже завтра у присутності президентів України і Туреччини, — додав він.

Також затвердять угоду про співпрацю у сфері молодіжної політики та зміни до угод, які стосуються посилення співпраці правоохоронних органів наших країн.

Загалом завтра планується підписати 12 міждержавних угод між Туреччиною та Україною, — додав прем’єр. 

Нагадаємо, що Іспанське видання El Pais оприлюднило відповіді США і НАТО на вимоги Росії щодо гарантій безпеки. Напередодні Сполучені Штати отримали письмову відповідь від Москви після того, як вони надіслали власні письмові відповіді щодо пропонованих Росією "гарантій безпеки".

 Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Україна та Туреччина підписали угоду про вільну торгівлю Україна та Туреччина підписали угоду про вільну торгівлю
Україна та Туреччина 3 лютого підписали угоду про зону вільної торгівлі. Це зробили у присутності президентів Володимира Зеленського та Реджепа Ердогана.
"А баба Яга проти!": Росія відкинула пропозицію Ердогана бути посередником між Зеленським та Путіним "А баба Яга проти!": Росія відкинула пропозицію Ердогана бути посередником між Зеленським та Путіним
За словами офіційного представника відомства Марії Захарової, ні про яку посередницьку роль Анкари у врегулюванні ситуації на Донбасі не йдеться.
Вашингтон та Анкара обговорили загрозу ескалації РФ щодо України Вашингтон та Анкара обговорили загрозу ескалації РФ щодо України
Держсекретар наголосив на непохитній прихильності Сполучених Штатів до трансатлантичної безпеки та статті 5 Вашингтонського договору.
Loading...
Load next