Агресивні кроки РФ можуть прискорити процес членства України в НАТО, — спікерка Сейму Литви

Агресивні кроки РФ можуть прискорити процес членства України в НАТО, — спікерка Сейму Литви
Про це заявила спікерка Сейму Литви Вікторія Чміліте-Нільсен в інтерв'ю "ТСН".

Обіцянка НАТО 2008 року на Бухарестському саміті, що Україна і Грузія стануть членами НАТО Україні залишається чинною. Про це заявила спікерка Сейму Литви Вікторія Чміліте-Нільсен в інтерв'ю "ТСН".

Вона все ще діє. Це дуже важливо. І звичайно, це право, яке Україна виборює досі. Членство в НАТО, звісно, ​​залежить від багатьох обставин. Але я також не можу виключити, що шлях, який обрала Російська Федерація, її агресивні кроки в середньостроковій перспективі можуть мати зворотний бажанням Російської Федерації ефект, що це прискорить процес членства України або інших країн, як у випадку Швеції та Фінляндії, — пояснила вона.

Водночас спікерка Сейму Литви не береться робити прогнозів, через скільки років Україна вступить до ЄС.

Я б не хотіла робити таких прогнозів. Це залежить від багатьох обставин, — додала Чміліте-Нільсен. 

Своєю чергою влада Словаччини перебуває у тісному контакті з урядом України, "щоб наша допомога була максимально адресною", — і готова допомагати частинам та штабам Збройних Сил України як консультаціями, так і "практичною допомогою". Про це заявив словацький міністр оборони Ярослав Надь, передає ЛігаБізнесІнформ. 

У Раді безпеки Словацької Республіки ми продовжили обговорення поточної ситуації з безпекою на нашому східному кордоні та кроків, які можуть зробити окремі міністерства у разі погіршення ситуації, — сказав він. 

Надь підтвердив, що Збройні сили Словаччини "готові виділити необхідні сили та засоби".

Одна з можливостей, наприклад, це підготовка, консультації та допомога підрозділам та штабам ЗСУ, — додав він, не уточнюючи. 

Нагадаємо, раніше президент Чехії виступив проти відправлення військових НАТО в Україну.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
В НАТО вважають, що Україна зможе самостійно відбити військову атаку Росії В НАТО вважають, що Україна зможе самостійно відбити військову атаку Росії
В Північноатлантичному альянсі повідомили про те, що Україна готова протистояти російській агресії та може зробити це самостійно. Так, якщо вторгнення Російської Федерації почнеться наступного тижня, українські війська впораються самі.
Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО
Президенти Білорусі та Російської Федерації обговорили теперішню ситуацію в Україні й домовилися зустрітися найближчим часом, щоб обговорити наявні проблеми в їх країнах.
Loading...
Load next