Росія стабільно намагається вийти з Мінських угод, - Кулеба

Росія стабільно намагається вийти з Мінських угод, - Кулеба
У Міністерстві закордонних справ України вважають, що Російська Федерація не виконує Мінських угод та намагається вийти з перемовин стосовно врегулювання ситуації на Донбасі.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зазначив, що Росія намагається нав'язати світу думки про те, що українська сторона виходить з Мінських угод, а формат цих домовленостей і зовсім зруйновано. Однак насправді, це не так, про це він заявив у інтерв‘ю «Радіо Свобода». 

«Коли наш президент порушує питання про формалізацію процесу врегулювання, то насправді тут сигнал дуже простий. Ми вважаємо, що і «нормандський формат» може дати результат, але якщо ситуація заходить у глухий кут, то ми маємо шукати альтернативу. І коли президент так ставить питання, то це не для того, щоб зруйнувати «нормандський формат» чи «мінський процес», а для того, щоб мотивувати всіх нинішніх учасників цих форматів до активної роботи», - повідомив Кулеба.

Зокрема за його словами, РФ намагається також нав’язати думку, що подібні висловлювання говорять про руйнацію формату та вихід України з «Мінських угод».
 

«Ні, абсолютно ні. З "Мінська" стабільно намагається вийти виключно Російська Федерація, яка не виконує пункт 1 Мінських домовленостей – припинити вогонь», - заявив Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, що нещодавно міністр закордонних справ Кулеба також повідомив, що однією з головних тем майбутнього візиту держсекретаря США Ентоні Блінкена в Україні буде безпека, а також низка тем в енергетичній сфері. Окрім цього очільник МЗС сподівається на допомогу США у проведенні в Україні реформ.

Читайте також
"Північний потік-2": Україна готова обговорювати компенсації через будівництво газопроводу "Північний потік-2": Україна готова обговорювати компенсації через будівництво газопроводу
Україна готова вести переговори про компенсації через втрату надходжень від транзиту газу після запуску газопроводу "Північний потік-2".
Україна закликала ОБСЄ приділити більше уваги окупованому Криму Україна закликала ОБСЄ приділити більше уваги окупованому Криму
МЗС України й міністр Дмитро Кулеба звернулись до генеральної секретарки ОБСЄ Гельги Шмід з проханням, щоб ОБСЄ збільшила кількість своїх зусиль на кримському напрямку.
Путін порівняв Україну з "нацистською Німеччиною": Кулеба жорстко відповів президенту РФ на його заяву Путін порівняв Україну з "нацистською Німеччиною": Кулеба жорстко відповів президенту РФ на його заяву
Міністр Дмитро Кулеба порадив президенту РФ Володимиру Путіну перейматись своїми корінними народами, а не українським законопроєктом.
Loading...
Load next