Макрон та Путін провели телефонну розмову: вона тривала понад півтори години

Макрон та Путін провели телефонну розмову: вона тривала понад півтори години
У понеділок Макрон їздив до Москви на переговори з Путіним. У вівторок був у Києві.

Президент Франції Еммануель Макрон і президент РФ Володимир Путін у суботу провели телефонну розмову, яка тривала 1 годину 40 хвилин. Повідомляє Europe 1.

Президент Франції Еммануель Макрон у суботу розмовляв зі своїм російським колегою Володимиром Путіним протягом 1 години 40 хвилин у спробі послабити напруження, що зростає, в російсько-українській кризі, повідомили в Єлисейському палаці, — вказується у повідомленні.

Зазначається, що розмова нібито почалася о 12:30 за французьким часом. Вона передувала телефонним переговорам президента США Джо Байдена та Володимира Путіна.

Російські ЗМІ вказали, що у Кремлі підтвердили проведення телефонних переговорів Путіна та Макрона.

У понеділок Макрон їздив до Москви на переговори з Путіним. У вівторок був у Києві.

У Єлисейському палаці вказали, що цей дипломатичний тур досяг своєї “мети”, дозволивши “просунутися вперед” та знизити напруженість у відносинах між Росією та Україною. Але занепокоєння посилилося наприкінці тижня, коли у п’ятницю Сполучені Штати заявили, що російське вторгнення в Україну може статися “у будь-який час”.

Нагадаємо, що можлива внутрішня дестабілізація в Україні: МВС контролює ситуацію на вулицях та площах. Президент України Володимир Зеленський вважає, що на сьогодні в інформаційному просторі дуже багато інформації щодо глибокої ескалації з боку РФ. Україна бере до уваги її, але має чітко аналізувати та готуватися до будь-яких ризиків.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Після бесіди з Путіним: Макрон сьогодні проведе телефонну розмову із Зеленським (оновлено) Після бесіди з Путіним: Макрон сьогодні проведе телефонну розмову із Зеленським (оновлено)
Напередодні Зеленський говорив з президентом США Джо Байденом.
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
Президент Франції Макрон зустрівся з президентом РФ Путіним у Москві: про що говорили Президент Франції Макрон зустрівся з президентом РФ Путіним у Москві: про що говорили
7 лютого в Москві відбулися перемовини президента РФ Володимира Путіна та президента Франції Еммануеля Макрона.
Loading...
Load next