Сьогодні відбудеться зустріч Макрона із Зеленським

Сьогодні відбудеться зустріч Макрона із Зеленським
Пріоритетом є пошук політичного виходу з кризи.

Сьогодні, 8 лютого, відбудеться зустріч лідера Франції Еммануеля Макрона з президентом України Володимиром Зеленським. Повідомляє УНН.

Переговори Макрона та Зеленського відбудуться у Маріїнському палаці. О 13:40 глави держав зустрінуться із представниками ЗМІ.

Разом із Макроном 8 лютого в Україну приїде глава МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан.

Він мав прибути до Києва у понеділок для тристоронньої зустрічі з головами МЗС Німеччини та України Анналеною Бербок та Дмитром Кулебою щодо активізації нормандського формату на рівні міністрів. Проте Жан-Ів Ле Дріан відклав візит через поїздку до Москви на переговори Макрона з Путіним.

Макрон на тлі напруженої ситуації через загрозу російського вторгнення в Україну неодноразово висловлювався про необхідність деескалації та дипломатичного вирішення конфлікту.

Пріоритетом для нього є пошук політичного виходу з кризи. Тому він висловив готовність вирушити до Росії та України для діалогу та обміну думками.

Нагадаємо, що Президент Франції Макрон зустрівся з президентом РФ Путіним у Москві: про що говорили. 7 лютого в Москві відбулися перемовини президента РФ Володимира Путіна та президента Франції Еммануеля Макрона.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Кремль відреагував на пропозицію Зеленського щодо зустрічі з Путіним у Ватикані Кремль відреагував на пропозицію Зеленського щодо зустрічі з Путіним у Ватикані
Прессекретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що наразі Росія не отримувала офіційної пропозиції від президента Зеленського провести зустріч з Путіним у Ватикані.
Зеленський хоче зустрітися з Путіним у Ватикані Зеленський хоче зустрітися з Путіним у Ватикані
Президент України заявив, що він має намір зустрітись із Володимиром Путіним у Ватикані. Адже це, на його думку, ідеальне місце для діалогу про мир.
"Для нас же не існує теми Криму": Путін не говоритиме із Зеленським про півострів "Для нас же не існує теми Криму": Путін не говоритиме із Зеленським про півострів
Прессекретар Путіна заявив, що питання приналежності Криму не може бути темою зустрічі Путіна і Зеленського
Loading...
Load next