Брифінг Зеленського та Макрона (онлайн)

Брифінг Зеленського та Макрона (онлайн)

Сьогодні в Києві відбулась зустріч президентів України та Франції Володимира Зеленського та Еммануеля Макрона після того, як напередодні Макрон зустрівся із Володимиром Путіним у Москві. Зараз Володимир Зеленський та Еммануель Макрон проводять зустріч із представниками ЗМІ.

Про це пише "ПравдаТУТ News"

Так, Володимир Зеленський розповів, що Україна та Франція продовжать взаємодію у питаннях деокупації територій нашої країни.

Зеленський зокрема відзначив, що у них із Макроном спільне бачення щодо безпекових загроз та актуальних викликів для України, для всієї Європи, для світу у цілому.

Вони вимагають єдності, нових превентивних підходів, європейського лідерства, – сказав глава держави.

Крім того, Президент України висловив сподівання на проведення саміту нормандського формату найближчим часом, додавши, що важливим кроком на шляху до саміту є активізація діалогу на рівні політичних радників.

Розраховуємо, що зустріч 26 січня і майбутні перемовини в Берліні наблизить нас до проведення саміту Норманді.

Нагадаємо, 7 лютого в Москві відбулися перемовини президента РФ Володимира Путіна та президента Франції Еммануеля Макрона.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Макрон планує розмову із Зеленським і Путіним Макрон планує розмову із Зеленським і Путіним
Президент Франції наголосив на тому, що мета Європи та США — бути на боці України.
Держсекретар США Блінкен проведе зустріч із Зеленським: в ОП розповіли деталі візиту Держсекретар США Блінкен проведе зустріч із Зеленським: в ОП розповіли деталі візиту
Вже завтра, 6 травня, державний секретар Сполучених штатів Ентоні Блінкен зустрінеться із президентом Володимиром Зеленським. Зокрема також у графіку американського посадовця заплановані зустрічі із прем'єр-міністром Денисом Шмигалем та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.
Loading...
Load next