Тепер кожного року: Зеленський збирає на конференцію всіх українських послів

Тепер кожного року: Зеленський збирає на конференцію всіх українських послів
Конференція відбудеться 21-22 грудня за участі усіх послів України у світі.

Президент України Володимир Зеленський тепер кожного року буде збирати всіх українських послів. Зокрема, завтра і післязавтра відбудеться така конференція у Гуті. Про це він заявив на брифінгу з президентами Литви та Польщі, передає РБК-Україна.

Він зазначив, що конференція відбудеться 21-22 грудня за участі усіх послів України у світі.

Раніше такі наради проходили один, чи два рази у три чи чотири роки. Це у сучасному світі, в реаліях надшвидких змін робить їх неефективною та протокольною формальністю. То ж тепер я збиратиму українських послів щорічно тут, у Гуті, — заявив Зеленський.

У порядку денному:

  • комплексний план дій України на світовій арені,
  • стратегія зовнішньополітичної діяльності,
  • рух до ЄС та НАТО,
  • посилення присутності й національного інтересу на Близькому Сході, Африці, Латинській Америці.

Також на брифінгу повідомили, що на сьогодні Україна, Польща і Литва знаходяться в авангарді стримування Російської Федерації. Йдеться про захист Європи від агресивної політики Кремля.

Сьогодні ми скоординували кроки з підтримки нашої європейської та євроатлантичної інтеграції на 2022 рік. Наше спільне завдання — стримати загрозу, загрозу з боку Росії, захистити Європу від агресивної політики Росії. Сьогодні Україна, Польща і Литва знаходяться в авангарді цього стримування. Як ніхто інший ми розуміємо, наскільки гостра потреба консолідувати зусилля, — зазначив Зеленський.

Раніше повідомлялось, що посли G7 чекають від Зеленського на «конкурентне обрання» нового голови НАБУ та швидкий відбір очільника САП.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
"Ніхто не застрахований, якщо Росія вторгнеться в Україну", — посол України в США "Ніхто не застрахований, якщо Росія вторгнеться в Україну", — посол України в США
За словами Оксани Макарової, Путін не може змиритися з тим, що українці вибрали шлях демократичної держави з європейськими прагненнями.
Путін пояснив, чому так стурбований можливістю вступу України до НАТО Путін пояснив, чому так стурбований можливістю вступу України до НАТО
Президент США Джо Байден сказав президенту Росії Володимиру Путіну, що в разі вторгнення РФ в Україну, Сполучені штаті зміцнять східний фланг НАТО, а також нададуть Києву більше військової допомоги.
"Суперечать європейському порядку безпеки": президент Фінляндії відреагував на вимогу Росії щодо нерозширення НАТО "Суперечать європейському порядку безпеки": президент Фінляндії відреагував на вимогу Росії щодо нерозширення НАТО
Він закликав ЄС відігравати активнішу роль у консультаціях щодо європейської безпеки.
Loading...
Load next