Генсек НАТО Столтенберг розмовляв із Зеленським та Блінкеном: обговорювали Україну

Генсек НАТО Столтенберг розмовляв із Зеленським та Блінкеном: обговорювали Україну
Єнс Столтенберг пообіцяв Зеленському всебічну підтримку у ситуації з Росією.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг сьогодні провів розмову із Держсекретарем Ентоні Блінкена про продовження координації трансатлантичної реакції на постійні загрози Росії проти України та із президентом України Володимиром Зеленським про нарощення військових сил Росії.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на твітер Столтенберга та пресслужбу Держдепу США.

На своїй сторінці у Твітер, Єнс Столтенберг розповів про розмову із Зеленським, яка стосувалася збройного нарощення військ Росії в Україні.

Розмовляв з Президентом Зеленським про нарощування військових сил Росії в Україні та навколо неї. НАТО продовжить політичну та практичну підтримку нашого високо цінного партнера. Ми закликаємо Росію до деескалації та йти шляхом діалогу, щоб знайти мирне рішення, - йдеться в повідомленні.

Водночас у подальшій розмові із Столтенбергом, держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив прихильність Сполучених Штатів тісній співпраці та консультаціям із союзниками та партнерами. Він підкреслив готовність США накласти швидкі та серйозні санкції на Росію, якщо вона буде продовжувати військову агресію проти України. 

Секретар Блінкен і Генеральний секретар Столтенберг також обговорили дипломатичні зусилля, спрямовані на спонукання Росії до деескалації та вступу до змістовного і взаємного діалогу, а також коригування позиції сил Сполучених Штатів і союзників для зміцнення східного флангу Альянсу. 

Нагадаємо, Міністерка закордонних справ Великобританії Елізабет Трасс цього тижня підпише законопроєкт про найжорсткі санкції проти Росії.

Віра Коновал - pravdatutnews.com 

Читайте також
США підтримали надання Україні Плану дій щодо вступу у НАТО, - Єрмак США підтримали надання Україні Плану дій щодо вступу у НАТО, - Єрмак
Під час сьогоднішньої зустрічі держсекретаря Сполучених Штатів Ентоні Блінкена та президента України Володимира Зеленського американська сторона повністю підтримала отримання Україною Плану дій щодо членства (ПДЧ) в НАТО.
Loading...
Load next