"Знову Z-ультиматуми?": Подоляк відповів на заяву Пєскова про те, що "Київ має скласти зброю"

"Знову Z-ультиматуми?": Подоляк відповів на заяву Пєскова про те, що "Київ має скласти зброю"

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував ультиматум росії щодо умов, за яких росія підпише мирні угоди з Україною.

Про це Михайло Подоляк написав у Twitter.

Він наголосив, що не Україна розпочала цю війну, а росії потрібно "повернутися до адектватності".

Знову Z-ультиматуми? Не Україна розпочала цю війну, щоб припинити її "за наказом". Закінчити війну можуть у Москві будь-якої миті, просто повернувшись до адекватності: перестати відправляти ракети, відвести війська і відмовитися від "ядерної пропаганди", – зазначив Подоляк.

Нагадаємо, сьогодні прессекретар лідера країни-агресора рф Дмитро Пєсков, який втратив будь-який зв'язок із реальністю, заявив, що Київ може припинити війну "до кінця поточної доби".

Для цього, за словами Пєскова, "потрібний наказ українським військовим скласти зброю".

Також, за його словами, слід виконати умови рф.

Своєю чергою генсек НАТО Єнс Столтенберг наголошує, що підвищення цін на енергоносії у світі не повинно впливати на довгострокову підтримку України у війні з росією.

Про це повідомляє УНІАН.

За словами Столтенберга, не можна заперечити, що країни НАТО "сплачують ціну" через наслідки війни росії проти України.

Але ми повинні пам'ятати, що нині найвищу ціну сплачує український народ і українські Збройні сили. Вони насправді щодня воюють. Ми бачимо жертви. Ми бачимо атаки на міста і цивільну інфраструктуру: лікарні, школи. Я визнаю, що люди в країнах союзників і партнерів НАТО бачать наслідки війни через високі ціни на енергоносії, і я поділяю цю стурбованість. Політичні лідери країн Альянсу вирішують це по-різному, але це зовсім інша ситуація порівняно з ситуацією, в якій перебувають люди в Україні, яких вбивають, і де ми бачимо звірства, - пояснив генсек Альянсу.

Допомога України, продовжив Столтенберг, це моральне і політичне зобов'язання перед Україною.

Це буде наш світ. Світ союзників НАТО буде у більшій небезпеці, якщо путін виграє війну. Тому у наших інтересах забезпечити, що Україна виграє як суверенна незалежна держава, і тому ми повинні надавати підтримку стільки, скільки необхідно, - зазначив він.

На його думку, у майбутньому ціна для Заходу буде вищою, якщо зараз не докласти зусиль для перемоги України. 

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
Відведення військ Росії: НАТО поки що не бачить реальної деескалації, але є підстави для «обережного оптимізму» Відведення військ Росії: НАТО поки що не бачить реальної деескалації, але є підстави для «обережного оптимізму»
НАТО поки що не бачить реальної деескалації, але є підстави для «обережного оптимізму».
Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї
Українське посольство хоче переконати німців, що ця зброя не для провокацій, а для стримування агресії й порятунку життя.
Loading...
Load next