Нацрада оштрафувала "НАШ" і проситиме анулювати ліцензію через расистські заяви Мураєва

Нацрада оштрафувала "НАШ" і проситиме анулювати ліцензію через расистські заяви Мураєва
Закон України "Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні" прямо вказує, що підбурювання до дискримінації відносно осіб за належністю до раси та кольору шкіри є однією з форм дискримінації.

В етері проросійського каналу неодноразову звучали неприпустимі заяви. Повідомляє Національна рада з питань телебачення та радіомовлення.

Цього разу відзначився сам Мураєв. Він розповідав про "негативні наслідки вступу України в НАТО та ЄС", використовуючи слова "чорний Париж", "мусульманська Мекка… з хіджабами…, де страшно перебувати" та інші, коли описував населення французької столиці. А також говорив про приналежність мусульман до світового тероризму.

Вони транслювали в своїх ефірах одну й ту саму передачу "Важливе" за участі народного депутата Євгена Мураєва і політолога Сергія Тарана. Перевірки підтвердили порушення ліцензіатами законодавчих норм щодо розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, – пояснили у Нацраді.

У Нацраді кажуть, що ведучий не спробував збалансувати слова Мураєва, не прокоментував їх. Телеканал "НАШ" повинен сплатити 124 тис. гривень штрафу. Також Нацрада звернеться до суду, аби анулювати ліцензію мовнику

Нагадаємо, що суд визначив запобіжний захід депутату Київради від «Слуги народу» Владиславу Трубіцину. Вищий антикорупційний суд визначив запобіжний захід для співучасника депутату Київради від "Слуги народу" Владиславу Трубіцину. Судді призначили підозрюваному тримання під вартою з можливістю застави.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Агент впливу": нардеп Новинський потрапив до бази "Миротворця" "Агент впливу": нардеп Новинський потрапив до бази "Миротворця"
Новинського звинувачують у пропаганді "русского міра" та він потрапив до бази "Миротворця" як "агент впливу Російської православної церкви (РПЦ) в Україні".
"Це злочин. Буде вирок!": Мураєв пригрозив Зеленському після санкцій проти каналу "НАШ" "Це злочин. Буде вирок!": Мураєв пригрозив Зеленському після санкцій проти каналу "НАШ"
РНБО збиралась на виїзне засідання у Харкові 11 лютого.
Запровадження санкцій РНБО проти каналу «НАШ»: правоохоронці готують обґрунтування Запровадження санкцій РНБО проти каналу «НАШ»: правоохоронці готують обґрунтування
Мета петиції захист національної та інформаційної безпеки України.
Loading...
Load next