"Я часто буваю на ефірах": Разумков заступився за канал "НАШ" (відео)

"Я часто буваю на ефірах": Разумков заступився за канал "НАШ" (відео)
Нацрада з питань телебачення і радіомовлення у серпні 2021 року ухвалила рішення звернутися до суду через діяльність телеканалу "НАШ".

Сьогодні, 20 серпня, голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що сподівається на об'єктивність і неупередженість суду під час розгляду позову Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про анулювання ліцензії телеканалу "НАШ".

Про це він повідомив на брифінгу журналістам, передає Інтерфакс-Україна.

Я дуже сподіваюся, що суд буде об'єктивним... Я думаю, що суд має бути неупередженим... під час розгляду цього питання, - сказав Разумков.

Він наголосив, що не можна карати за висловлювання гостей телеканалу в прямих ефірах.

Моя особиста позиція - якби я відповідав за все, що говорять наші колеги з трибуни у Верховній Раді України, мене теж уже можна було б позбавити ліцензії. Якби це все-таки стосувалося висловлювань журналістів, мені було б це більше зрозуміло. Що стосується гостей - у нас персональна відповідальність.

Я доволі часто буваю на ефірах, зокрема на вашому каналі ( "НАШ"). І, на жаль, прямий ефір вимкнути неможливо. Але навіть якщо це зробити, то інформація вже прозвучала, - зазначив Разумков.

 Спікер парламенту заявив, що свобода слова - одне з великих досягнень України, і "наше завдання – зберегти цю свободу слова, щоб вона залишалася однією з базових цінностей" українського суспільства.

Зазначимо, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ініціюватиме позов про анулювання ліцензії телеканалу "НАШ" через розпалювання в його ефірі релігійної ворожнечі та поширення прихованих закликів до нетерпимості.

 

Читайте також
З'їздила до Лукашенка: Нацрада має питання до медведчуківської ведучої Діани Панченко (відео) З'їздила до Лукашенка: Нацрада має питання до медведчуківської ведучої Діани Панченко (відео)
Раніше журналістка "Першого незалежного" Діана Панченко дебютувала у ролі ведучої на "Слов'янському Базарі" у Вітебську й також відвідала пресконференцію з нагоди "річниці" президентства Лукашенка у Білорусі.
У Києві на Будинку профспілок повісили банер із рекламою телеканалу "Наш" і Мураєва (фото) У Києві на Будинку профспілок повісили банер із рекламою телеканалу "Наш" і Мураєва (фото)
Власник телеканалу "Наш" Євген Мураєв є лідером політичної партії "Наші", що має проросійські погляди.
Запровадження санкцій РНБО проти каналу «НАШ»: правоохоронці готують обґрунтування Запровадження санкцій РНБО проти каналу «НАШ»: правоохоронці готують обґрунтування
Мета петиції захист національної та інформаційної безпеки України.
Loading...
Load next