У Кремлі відреагували на слова про можливість відмови України від НАТО

У Кремлі відреагували на слова про можливість відмови України від НАТО
У лютому 2019 року Верховна Рада закріпила в Конституції прагнення України стати членом Європейського Союзу і НАТО, – і ці зміни набули чинності.

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що офіційна відмова України від вступу до НАТО допомогла б сформулювати відповідь на занепокоєння Росії. Повідомляє російське видання ТАСС.

Безумовно, якимось чином зафіксована, підтверджена відмова України від ідеї вступу до НАТО... Безумовно, це був би крок, який би суттєво сприяв формулюванню більш значущої відповіді на російські занепокоєння.

Посол України у Великій Британії Вадим Пристайко припустив, що Україна може відмовитись від вступу в НАТО, якщо її до цього змусять обставини.

Міністерство закордонних справ України заявило, що слова посла у Великій Британії Вадима Пристайка вирвали з контексту, а відмова від членства у НАТО суперечить Конституції.

Сам Пристайко пояснив, що курс на НАТО залишиться у будь-якому випадку, але оскільки зараз Україна не є членом альянсу, то в поточному моменті можливі компроміси.

Підтримайте ПравдаТУТ Львів у Patreon.

Нагадаємо, що у "Європейській Солідарності" вимагають від Зеленського негайно відкликати посла Пристайка і дезавуювати його заяви щодо членства України в НАТО. Депутати з "Європейської Солідарності" обурені заявою посла України у Великій Британії Пристайка і вимагають від влади негайної реакції.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
"Україна має право сама прийняти рішення": міністр оборони США відповів Росії на заяву про НАТО (відео) "Україна має право сама прийняти рішення": міністр оборони США відповів Росії на заяву про НАТО (відео)
Раніше в Росії заявили, що пересування російських військ до кордону України проводились під час "масованих навчань НАТО, що проходили біля російського кордону".
Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО
Президенти Білорусі та Російської Федерації обговорили теперішню ситуацію в Україні й домовилися зустрітися найближчим часом, щоб обговорити наявні проблеми в їх країнах.
Росії відреагувала на заяву українського посла щодо ядерного статусу України Росії відреагувала на заяву українського посла щодо ядерного статусу України
Міністерство закордонних справ Росії вважає, що заява українського посла щодо відновлення ядерного статусу України - "це спроба шантажу". На реакцію російська сторона спромоглась майже через 2 тижні після заяви дипломата.
Loading...
Load next