"Це вже не просто про Україну та Росію", — Байден звернувся до Путіна (відео)

"Це вже не просто про Україну та Росію", — Байден звернувся до Путіна (відео)
Байден наголосив, що дипломатія залишається єдиним варіантом подолання кризи, і закликав Росію до співпраці. 

Президент США Джо Байден закликав президента Росії Володимира Путіна відмовитися від війни з Україною, різко кажучи про "непотрібну смерть і руйнування", які може викликати Москва, і міжнародне обурення, з яким Путін зіткнеться. 

Про це повідомляє Reuters, передає "ПравдаТУТ News".

У виступі Байден сказав, що за оцінками Сполучених Штатів, зараз Україну оточують 150 000 російських військових. Він додав, що вторгнення все ще залишається дуже можливим. Байден наголосив, що дипломатія залишається єдиним варіантом подолання кризи, і закликав Росію до співпраці. 

Значна частина висловлювань Байдена була спрямована прямо проти Путіна, який зажадав від НАТО не приймати Україну як члена, і припинити будь-яке подальше розширення на схід. 

Сполучені Штати і НАТО не є загрозою для Росії. Україна не загрожує Росії. Ні США, ні НАТО не мають ракет в Україні. Ми не маємо, не плануємо їх там також ставити. Ми не націлюємося на людей Ми не прагнемо дестабілізувати Росію, — сказав Байден.

Крім того, президент США зазначив, що повномасштабне вторгнення Росії зачіпає не лише Україну, але цілий світ.

Це більше, ніж про Росію і Україну, це про захист того у що ми віримо — за майбутнє, яке ми хочемо для цього світу, за свободу і право країн обирати свою долю, право народів обирати своє майбутнє. Це про те, що країни не повинні силою змінювати кордони своїх сусідів, — наголосив Байден.

Звернення до громадян Росії

В своєму виступі Джо Байден також звернувся безпосередньо до російського народу.

Громадяни Росії, ви нам не вороги. І я не вірю, що ви хочете кривавої руйнівної війни проти України — країни з людьми, з якими ви маєте такі міцні зв'язки — родинні, історичні та культурні, — заявив Байден.

За його словами, людські та стратегічні витрати будуть "величезними" для Росії, якщо вона атакує. 

Світ не забуде, що Росія обере шлях руйнування та непотрібних смертей, – сказав Байден.

Президент заявив, що Сполучені Штати "не прагнуть прямого протистояння з Росією" і що американські солдати не збираються воювати в Україні. Але, за його словами, якщо Росія атакуватиме американців в Україні, "вони дадуть рішучу відповідь".

Нагадаємо, Олаф Шольц та Володимир Путін 15 лютого провели переговори. Вони тривали аж 3 години і стосувалися головним чином українського питання.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Путін прийняв рішення про вторгнення в Україну, — Байден (відео) Путін прийняв рішення про вторгнення в Україну, — Байден (відео)
Проте американський лідер запевнив, що шлях дипломатії і повернення за стіл переговорів все ще можливий.
Готується комплекс ініціатив проти Росії: Байден заявив про підтримку України в разі вторгнення держави-агресора Готується комплекс ініціатив проти Росії: Байден заявив про підтримку України в разі вторгнення держави-агресора
США планують ввести санкції проти РФ у разі прямої агресії проти України з її боку.
Байден вважає, що Росія може вторгнутися в Україну найближчими днями, а ЗМІ назвали конкретну дату (відео) Байден вважає, що Росія може вторгнутися в Україну найближчими днями, а ЗМІ назвали конкретну дату (відео)
Російські війська і надалі залишаються біля кордонів України.
Loading...
Load next