У путіна немає можливості вийти із війни з Україною, — Байден

У путіна немає можливості вийти із війни з Україною, — Байден

Президент США Джо Байден заявив, що у глави рф володимира путіна насправді вже не має можливості виходу з війни, яку він розв’язав в Україні. Нині Захід намагається з'ясувати, що із цим робити, аби попередити наступні кроки агресора.

Занепокоєння американський лідер озвучив на заході щодо збору коштів у передмісті Вашингтона. Про це повідомляє Reuters.

За словами Байдена, російський диктатор дуже "розважлива людина", але помилково вважав, що вторгнення його військ в Україну зруйнує НАТО і Європейський Союз. Натомість США і багато європейських країн стали на бік Києва.

Він також наголосив, що атаку російських окупантів на українську столицю було відбито в березні сильним опором Сил оборони. У квітні Кремль, який називає вторгнення "спеціальною військовою операцією", ввів на українські території додаткові війська для великого наступу у східній частині країни, але його успіхи були повільними.

путін – дуже обачлива людина, і проблема, яка зараз турбує, полягає в тому, що у нього прямо зараз немає виходу. Я намагаюся зрозуміти, що нам із цим робити, – визнав Байден.

Своєю чергою недооцінка росією українського опору та її планування за "найкращим сценарієм" призвели до очевидних оперативних невдач, не давши президенту рф володимиру путіну оголосити про значний військовий успіх в Україні на параді 9 Травня.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.  

Російський план вторгнення, швидше за все, був заснований на помилковому припущенні, що вона зустріне обмежений опір і зможе швидко оточити та обійти населені пункти, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це припущення змусило російські війська спробувати провести початковий етап операції з легким підходом, призначеним для досягнення швидкої перемоги з мінімальними втратами.

І цей прорахунок призвів до непосильних втрат і подальшого зниження оперативної спрямованості Росії.

Нагадаємо, раніше Байден підписав закон про ленд-ліз для України.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Путін може завдати ядерного удару по Польщі, – екскомандувач сил НАТО в Європі Веслі Кларк Путін може завдати ядерного удару по Польщі, – екскомандувач сил НАТО в Європі Веслі Кларк
Росія продовжує погрожувати світові ядерною зброєю та все ж може завдати нею удару. Проте, найімовірніше, не по Україні, а по Польщі.
"Україна нікому не загрожує": глава Пентагону подзвонить Шойгу через ситуацію в Україні "Україна нікому не загрожує": глава Пентагону подзвонить Шойгу через ситуацію в Україні
Попередня розмова політиків відбулася 12 лютого.
Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО
Президенти Білорусі та Російської Федерації обговорили теперішню ситуацію в Україні й домовилися зустрітися найближчим часом, щоб обговорити наявні проблеми в їх країнах.
Loading...
Load next