Байден сьогодні терміново збере засідання Ради нацбезпеки щодо України

Байден сьогодні терміново збере засідання Ради нацбезпеки щодо України
15 і 16 лютого Міністерство оборони Росії повідомило про відведення своїх військ від українських кордонів і з окупованого Криму після завершення навчань. Адміністрація Байдена і її союзники заперечують заяви Москви про відвід військ.

Президент США Джо Байден у неділю скличе засідання Ради національної безпеки, щоб обговорити ситуацію в Україні. Про це сказано в письмовій заяві прессекретаря Білого Дому Джен Псакі, опублікованій в суботу.

Президент Байден продовжує стежити за розвитком ситуації в Україні, і його команда національної безпеки регулярно отримує інформацію про події на місцях. Вони підтвердили, що Росія може почати атаку на Україну в будь-який час. ... Завтра Президент скличе засідання Ради національної безпеки щодо ситуації в Україні, - сказано в повідомленні.

Псакі також підтвердила, що Байдену повинні були передати інформація про зустрічі віцепрезидент США Камали Харріс на Мюнхенській конференції з безпеки з президентом України Володимиром Зеленським, головою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляйєн, генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом, лідерами країн Балтії, канцлером Німеччини Олафом Шольцем і лідерами інших союзників і партнерів.

Напередодні віцепрезидент США Камала Хасрис під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки заявила, що союзники НАТО підготували пакет серйозних санкцій проти Росії, які будуть введені, якщо РФ продовжить діяти в тому ж ключі, що і на даному етапі на адресу України.

Крім того, голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн заявила на конференції з безпеки в Мюнхені, що санкції щодо Росії, які країни Заходу планують ввести в разі її вторгнення в Україну, торкнуться енергетичного сектора і високих технологій.

НАТО також в черговий раз закликає Російську Федерацію відвести свої війська від українських кордонів. Як заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час виступу на конференції з безпеки в Мюнхені, це стане першим важливим кроком для того, щоб знайти вирішення конфлікту.

Нагадаємо, що "Росія може завдати удару одночасно за декількома напрямками: з північного сходу, Донбасу та Криму", — the Guardian. Очікується, що Росія буде атакувати одночасно на кількох фронтах, але українські збройні сили буде нелегко перемогти.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Екстренне засідання  Ради Безпеки ООН очікується о 4 годині ранку за Києвом (оновлено) Екстренне засідання Ради Безпеки ООН очікується о 4 годині ранку за Києвом (оновлено)
Через рішення президента Росії про визнання так званих Донецької та Луганської "мирних республік" Україна вимагає скликання засідання Ради Безпеки ООН.
Рада ООН проголосувала за проведення засідання щодо України Рада ООН проголосувала за проведення засідання щодо України
Рада безпеки Організації Об'єднаних Націй підтримала проведення засідання щодо України. Його ініціатором виступило Постійне представництво США.
Повномасштабне вторгнення може статися вже в лютому, але не пізніше за березень, - Bild Повномасштабне вторгнення може статися вже в лютому, але не пізніше за березень, - Bild
Німецьке видання Bild оприлюднило плани Росії, за якими вона планує встановити в Києві маріонетковий уряд та приєднати Україну до Союзної держави РФ та Білоруссю.
Loading...
Load next