Рада ООН проголосувала за проведення засідання щодо України

Рада ООН проголосувала за проведення засідання щодо України
Рада безпеки Організації Об'єднаних Націй підтримала проведення засідання щодо України. Його ініціатором виступило Постійне представництво США.

Засідання проведуть 18 лютого. Відповідне рішення ухвалили під час засідання, на якому обговорюють загрози повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Повідомляє Радбез ООН.

Ідею проведення засідання щодо України підтримали не усі. Довелося провести процедурне голосування. Аби ухвалити рішення в такому випадку потрібно, аби свої голоси віддали щонайменше 9 членів Радбезу із 15.

Під час голосування 31 січня проведення засідання щодо України підтримали 10 членів Ради безпеки ООН.

Москва намагалася скасувати відкрите зібрання Радбезу ООН, яке проводять 31 січня. Російський представник Дмитро Полянський навіть влаштував істерику й сподівався, що члени Радбезу стануть на його бік. Втім, цього так і не сталося. Водночас у США запевнили, що разом з партнерами чинитимуть тиск на Росію та не піддаватимуться її провокаціям.


Нагадаємо, що Радбез ООН терміново зібрався через загрозу російського нападу на Україну: що обговорили. 31 січня у Нью-Йорку на термінове засідання зібралися 15 членів Ради безпеки ООН. Зустріч проводиться за поданням США на запит України.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Повномасштабне вторгнення може статися вже в лютому, але не пізніше за березень, - Bild Повномасштабне вторгнення може статися вже в лютому, але не пізніше за березень, - Bild
Німецьке видання Bild оприлюднило плани Росії, за якими вона планує встановити в Києві маріонетковий уряд та приєднати Україну до Союзної держави РФ та Білоруссю.
Посол України закликав Німеччину переглянути питання постачання зброї Посол України закликав Німеччину переглянути питання постачання зброї
Відмова від постачання "дуже розчаровує" зауважив посол.
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Loading...
Load next