"Лавров відмовив Україні у праві на суверенітет", — нахабна заява глави МЗС РФ

"Лавров відмовив Україні у праві на суверенітет", — нахабна заява глави МЗС РФ
Україна начебто "не представляє увесь свій народ" з 2014 року.

Російська сторона на офіційному продовжує вкидувати обурливі заяви про Україну. Так, міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що "Україна з 2014 року не представляє увесь свій народ".

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на російський "Інтерфакс".

Міністр згадав про Статут ООН, де прописано, що він має "неухильно дотримуватися щодо всіх держав, які дотримуються у своїх практичних діях принципу рівноправності та самовизначення народів, і внаслідок цього мають уряд, що представляє без різниці рас, віросповідання та кольору шкіри весь народ, який проживає на цій території". За словами міністра, Україна з 2014 року до таких начебто вже не належить.

Думаю, ніхто не може стверджувати, що український режим, починаючи з державного перевороту 2014 року, представляє весь народ, який проживає на території української держави, — зухвало заявив міністр.

Лавров сказав, що багато регіонів України начебто відкинули "подібний антиконституційний крок", і "те, що сталося в Криму, те, що сталося на сході України, показує, наскільки цей уряд відкинуто, цей режим був мільйонами жителів України на той час".

Таким чином, глава МЗС прокоментував заяву генерального секретаря ООН Антоніу Гуттериша про те, що визнання ДНР і ЛНР порушує суверенітет України.

ВАЖЛИВО: Наголосимо, що Україна завжди підтримувала українців на окупованих територіях, пропонуючи свою допомогу та ніколи не залишаючи своїх людей напризволяще. Усі дії Росії, яка начебто "захищає російськомовне населення", побудовані на цинічному бажанні стерти все українське з землі. Україна хоче і поверне свої території мирним шляхом.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Росія виділить на утримання ОРДЛО близько 330 мільярдів гривень Росія виділить на утримання ОРДЛО близько 330 мільярдів гривень
Росія планує витратити на інтеграцію окупованого Донбасу близько 330 мільярдів гривень (900 мільярдів рублів).
У Росії стартували вибори до Держдуми: виборчі дільниці незаконно відкрилися і в Криму (відео) У Росії стартували вибори до Держдуми: виборчі дільниці незаконно відкрилися і в Криму (відео)
У Росії стартували вибори до Держдуми РФ, на які незаконно залучають і жителів окупованих територій України.
Протасевича допитували російські бойовики: Лукашенко розповів деталі затримання білоруського опозиціонера Протасевича допитували російські бойовики: Лукашенко розповів деталі затримання білоруського опозиціонера
На початку червня Лукашенко запропонував "слідчим" з ОРДЛО допитати Протасевича, які прийняли цю пропозицію та поговорили із білоруським опозиціонером.
Loading...
Load next