Естонія закликає надати Україні статус кандидата в ЄС і дорожню карту для членства в НАТО

Естонія закликає надати Україні статус кандидата в ЄС і дорожню карту для членства в НАТО
Естонія висловила тверду підтримку українському народу та суверенітету та територіальній цілісності України.

Парламент Естонії ухвалив заяву, в якій висловлює підтримку українському народу та суверенітету та територіальній цілісності України. Депутати зокрема виступили за надання Києву статусу кандидата в ЄС і дорожньої карти для вступу в НАТО.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на сайт естонського парламенту.

Парламент жорстко засуджує спрямовану проти України агресію з боку Російської Федерації, запровадження військ в Україну та незаконне визнання окупованих регіонів. Парламент засуджує порушення основних принципів ООН із боку Російської Федерації. Погрожуючи силою, Російська Федерація грубо порушує суверенітет України та, застосовуючи силу, порушує її територіальну цілісність.

У Парламенті Естонії також заявили, що діяльність Російської Федерації, що порушує всі принципи міждержавного спілкування, встановлені Гельсінкському кінцевому акті від 1975 року.

Парламент наголошує, що, згідно з Нюрнберзькою хартією, планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни або війни з порушенням міжнародних договорів, угод та запевнень є злочином проти миру. Згідно з рішенням Нюрнберзького суду, розв'язування агресивної війни є не просто злочином міжнародного характеру, але найтяжчим міжнародним злочином, який відрізняється від інших військових злочинів тим, що він містить у собі в сконцентрованому вигляді зло, що міститься в кожному з інших.

У заяві зокрема зазначено, що на думку Парламенту Естонії важливо, щоб держави у всьому світі підтримали економіку України та рішуче збільшили допомогу із озброєнням, оскільки Україна стала жертвою неспровокованої агресії з боку Російської Федерації.

В Естонії закликали держави-члени надати Україні статус держави-кандидата Європейського союзу та дорожню карту для набуття членства в НАТО.

Парламент закликає відповідні інститути Європейського союзу виробити заходи, які унеможливили б мовлення медіаканалів Російської Федерації, що поширюють військову пропаганду і розпалюють міжнаціональну ворожнечу, на території союзу.

Естонія висловила тверду підтримку українському народу та суверенітету та територіальній цілісності України.

Нагадаємо, ЄС запровадив санкції проти 350 депутатів Думи, які проголосували за визнання ДНР" та "ЛНР".

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Естонія першою у ЄС прийняла рішення із закликом до країн ООН про закриття неба над Україною Естонія першою у ЄС прийняла рішення із закликом до країн ООН про закриття неба над Україною
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук повідомив про рішення Естонії.
Кандидати у канцлери Німеччини висловилися щодо членства України в ЄС і НАТО Кандидати у канцлери Німеччини висловилися щодо членства України в ЄС і НАТО
Один із кандидатів категорично висловився щодо можливісті постачання Німеччиною зброї Україні для протистояння Росії на Донбасі.
Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО
"Європейська народна партія" вимагає термінового зібрання в Європарламенті для обговорення ескалації російської агресії на кордоні з Україною.
Loading...
Load next