Європарламент збирається підтримати надання Україні статусу кандидата на вступ (відео)

Європарламент збирається підтримати надання Україні статусу кандидата на вступ (відео)

Європейський парламент має намір підтримати рішення, щоб Україна стала офіційним кандидатом на членство в Європейському Союзі.

Про це повідомляє "Independent", передає "ПравдаТУТ News".

У заяві, опублікованій у понеділок ввечері, зазначено, що з підтримкою всіх основних політичних груп ЄС планує «надання Україні статусу кандидата в ЄС».

За цю знакову символічну пропозицію проголосують євродепутати 1 березня у рамках екстреної брюссельської сесії парламенту, присвяченої вторгненню в Україну.  Підтримка заявки України основними групами означає, що Україна офіційно вступить до ЄС, - йдеться у виданні.

Поновлення прохання до членства відбувається на тлі вибуху солідарності по всій Європі щодо країни, на яку минулого тижня вторглася Росія.

Пропозицію Європейського парламенту, яка закликає до членства України, підтримують:

  • правоцентристські,
  • соціалістичні,
  • ліберальні,
  • «зелені»,
  • консервативні,
  • ліві групи в парламенті. 

Це сталося після того, як Президент України Володимир Зеленський у понеділок закликав до негайного вступу своєї країни до ЄС «за новою спеціальною процедурою». Зазначимо, що в Україні сильна підтримка членства в Європейському Союзі.

Зокрема, 28 березня президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн особисто підтримала вступ України до ЄС.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна передала анкету-опитувальник для набуття статусу кандидата на членство в ЄС (відео) Україна передала анкету-опитувальник для набуття статусу кандидата на членство в ЄС (відео)
Відповіді України в анкеті-опитувальнику будуть дуже швидко проаналізовані.
Естонія закликає надати Україні статус кандидата в ЄС і дорожню карту для членства в НАТО Естонія закликає надати Україні статус кандидата в ЄС і дорожню карту для членства в НАТО
Естонія висловила тверду підтримку українському народу та суверенітету та територіальній цілісності України.
Loading...
Load next