Україна поверне Донбас і Крим, – Верещук

Україна поверне Донбас і Крим, – Верещук

Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук прямо заявила, що Україна поверне собі тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей, а також Крим, передає 24 канал.

На запитання іноземної журналістки про те, чи вірить вона в повернення Донбасу і Криму в Україну, Верещук підкреслила, що навіть не вірить чи переконана, а точно це знає.

Не те слово, що я вірю чи я переконана – я знаю, що це буде саме так. Скільки б Путін не повторював як мантру: "відмовтеся від Криму, відмовтесь від Донбасу", цього ніколи не станеться, – відповіла Верещук.

Вона додала, що хоч на посаді міністерки з питань євроінтеграції перебуває недовго, але навіть за цей короткий час вона зрозуміла, на скільки люди "хочуть і спраглі тієї української держави". Як ті, які залишилися жити на окупованих територіях, так і ті, які переїхали та стали внутрішньопереміщеними переселенцями.

Я до них зверталася російською, вважаючи що так буде краще, так буде легше. І яким було моє здивування, коли вони мені казали: "розмовляйте з нами українською, ми дуже хочемо вивчити нашу мову, яка є державною, ми хочемо, щоб вона стала для нас рідною, – додала вона.

А це дуже важливо. Тож, за словами Верещук, влада зробить все можливе для того, щоб Україна об'єдналася та стала сильною

Також в інтерв'ю 24 каналу Ірина Верещук заявила, що із Сум евакуювали місцеве населення. Серед українців помітили й іноземних студентів, які вже більше 10 днів чекали змоги виїхати з міста.

Вже дійсно виїхали перші іноземні студенти. Йдеться про студентів з Індії, Пакистану, з Китаю, які дуже налякані, чекали більш 10 днів, щоб РФ дозволила дати гуманітарний коридор, – наолосила Верещук.

Міністерка додала, що це вперше, коли такий дозвіл отримали через Червоний Хрест.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Путін заявив, що Україна не хоче повертати собі Донецьк та Луганськ Путін заявив, що Україна не хоче повертати собі Донецьк та Луганськ
Президент Російської Федерацій переконаний, що його країна зробила усе можливе для того, аби повернути Україні окуповані Донецьку та Луганську області.
На сьогодні прямого підготовчого процесу до агресивних дій, що щось серйозне відбудеться завтра — немає, — Данілов На сьогодні прямого підготовчого процесу до агресивних дій, що щось серйозне відбудеться завтра — немає, — Данілов
Секретар РНБО розповів, що збираються розвідки, військові, служби безпеки і ще певні структури для обговорення ситуації.
Loading...
Load next