Зеленський заявив, що війна проти України відкине росіян до «лихих 90-х»

Зеленський заявив, що війна проти України відкине росіян до «лихих 90-х»

Президент Володимир Зеленський переконаний, що розв’язана російською федерацією війна проти України знищить досягнення росіян за останні 25 років і стане відчутним болісним падінням для загарбників.

Про це він заявив у відеозверненні.

Окупанти не припиняють спалювати своє національне багатство у війні проти України. Я впевнений, що, атакуючи нас, вони знищать усе, чого російське суспільство досягло за минулі 25 років. І повернуться туди, звідки почали колись підніматись, – як кажуть, у «лихі 90-ті». Тільки вже без свободи, без креативного бажання мільйонів людей працювати заради розвитку своєї держави, - зазначив Зеленський.

Він зауважив, що несправедлива й агресивна війна завжди має високу ціну для агресора.

Водночас він наголосив, що хоч би що з росіянами сталося, це не може втішити українців, адже не воскресить наших загиблих людей, не відновить наші міста і не залікує душевну рану, яка залишиться з нами назавжди.

За його словами, доки триває війна Росії проти України, санкції проти РФ повинні постійно посилюватися. 

Сьогодні в мене насичений переговорний день. Урсула фон дер Ляєн, Президентка Єврокомісії. Шарль Мішель, Президент Європейської ради. Великий друг України – премʼєр-міністр Великої Британії Джонсон, - зауважив глава держави. 

Він заявив, що тематика зрозуміла. По-перше, це конкретні кроки, які дадуть Україні ще більше сил, не тільки безпосередньо для оборони, а й для економіки. 

По-друге, обговорюємо наступний пакет санкцій проти Росії. Достатньо вагомий. Щоб вони відчули, що кожна ракета проти нашої держави, кожна бомба, кожен постріл мають свою ціну. Для російського бюджету, для російських компаній, для російських амбіцій та для конкретних людей, які уособлюють російську владу. І поки не буде миру для України, санкції проти Росії повинні стабільно зростати, - додав Зеленський.  

Нагадаємо, раніше Подоляк розповів про підготовку мирної угоди та зустрічі Путіна з Зеленським.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Бутусов судитиметься із Зеленським після звинувачення у провокації на Донбасі Бутусов судитиметься із Зеленським після звинувачення у провокації на Донбасі
Бутусов вважає, що його запросили на пресмарафон заради дискредитації
"Вони щось готують" — Шмигаль заявив, що за підготовкою держперевороту в Україні стоїть Росія "Вони щось готують" — Шмигаль заявив, що за підготовкою держперевороту в Україні стоїть Росія
Раніше глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Україна серйозно ставиться до доступної інформації про можливий держпереворот.
Виправдовували агресію РФ проти України: Уряд пропонує ввести санкції проти 16 пропагандистів Виправдовували агресію РФ проти України: Уряд пропонує ввести санкції проти 16 пропагандистів
Санкції пропонується застосувати строком на 3 роки до 6 фізичних та 10 юридичних осіб, які поширювали продукцію та інформаційний контенту з виправданням збройної агресії РФ проти України.
Loading...
Load next