Готовий говорити з путіним, але без його посередників і ультиматумів, — Зеленський

Готовий говорити з путіним, але без його посередників і ультиматумів, — Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що все ще готовий до переговорів із президентом росії володимиром путіним, але без ультиматумів і посередників.

Наше суспільство – мирне, і всі ці вісім років ми хотіли говорити з російською федерацією. Зараз суспільство налаштоване не позитивно до цього. Тим не менше, я як президент готовий говорити з путіним, але тільки з ним. Без його посередників будь-яких. І на умовах діалогу, а не на умовах ультиматумів, – заявив Зеленський в інтерв’ю італійському телеканалу Rai 1, розміщеному в телеграм-каналі голови держави 13 травня.

За його словами, насамперед Росія має повернутися до позицій, на яких була до 24 лютого.

Це буде перший крок, щоб починати про щось говорити. Ми не чуємо відповіді на це питання, – сказав президент.

Він наголосив, що діалог неможливий без міцної позиції щодо дій Росії і зрештою Москва має вивести свої війська зі всієї території України і поважати її територіальну цілісність і суверенітет.

Також Україна не розглядає можливість наступу російського угруповання з території невизнаного Придністров'я як серйозну загрозу.

У Придністров'ї може бути атака, там 100% людей контролює Росія. Військові там як місцеві, так і росіяни. Там може бути до 15 тисяч угруповання, але воно не дуже готове. У них немає кордонів з РФ, тільки з нами і Молдовою, - заявив Зеленський.

Зеленський каже, що додаткових військових вони можуть мати тільки з неба.

Ця частина угруповання, якщо вони підуть, ми їх не дуже боїмося, тому що там з цих 15 тисяч вміють воювати до 3 тисяч людей. Це може бути виклик, але ми не бачимо там дуже великої загрози, - підкреслив він.

Своєю чергою Володимир Зеленський розповів про спроби президента Франції Макрона домовитися про компроміси щодо українського суверенітету для того, щоб президент Росії Володимир Путін міг зберегти своє обличчя.

Макрон хотів знайти результати у посередництві між нами. Він не знайшов. І не з нашого боку, і не з боку РФ. А мені пропонувати деякі речі, пов'язані з поступками щодо нашого суверенітету для того, щоб зберегти обличчя путіна... Мені здається, це не дуже коректно... — заявив президент України.

Нагадаємо, раніше Зеленський на зустрічі G7 назвав кінцеву мету України у війні з росією.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Вони щось готують" — Шмигаль заявив, що за підготовкою держперевороту в Україні стоїть Росія "Вони щось готують" — Шмигаль заявив, що за підготовкою держперевороту в Україні стоїть Росія
Раніше глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Україна серйозно ставиться до доступної інформації про можливий держпереворот.
Loading...
Load next