Зеленський назвав кількість населених пунктів в Україні, які вдалось визволити протягом війни

Зеленський назвав кількість населених пунктів в Україні, які вдалось визволити протягом війни

У відеозверненні за підсумками 2 липня президент України Володимир Зеленський назвав кількість окупованих і деокупованих населених пунктів країни. Ролик опубліковано в YouTube Офісу президента України.

Мова про це зайшла у зв'язку із запланованим на 4 липня початком спеціальної конференції у швейцарському Лугано, яка буде присвячена відбудові України після російської агресії.
 

Треба не просто відновити все, що зруйнували окупанти, а створити нову основу для нашого життя, для України – безпечну, сучасну, зручну, безбар'єрну. Для цього потрібні колосальні інвестиції – мільярди, нові технології, передовий досвід, нові інституції і, звичайно, реформи. І ось уже в понеділок Україна представить у Лугано національний погляд, як усе це реалізувати, – пояснив він.

Зеленський зазначив, що від бойових дій після 24 лютого постраждала територія 10 областей України.
 

За цей час вдалося звільнити 1027 міст і селищ, іще 2610 поки перебувають під російською окупацією. І більшість із них потребує відбудови, сотні з них російська армія повністю зруйнувала, їх фактично треба будувати заново. Але, окрім цього, десятки міст в інших областях України зазнали ракетних ударів. Сотні підприємств знищені, – пояснив президент.

Також Володимир Зеленський закликав українців допомагати армії, волонтерам і тим, від кого залежить перемога над російським агресором.

 

Належить зробити ще дуже багато для нашої перемоги, і це важкий шлях, бо війна триває. Але вже зараз треба робити все можливе, щоб агресор програв не тільки на полі бою, а ще й історично, концептуально... Щоб кожен у росії запам’ятав, що Україну не зламати – нічим, ніким і навіть жорстокою війною, – сказав президент.


За його словами, "у багатьох тилових містах зараз відчувається розслабленість, але війна не закінчилась – вона є".
 

На жаль, її жорстокість подекуди тільки наростає, і не можна про неї забувати. Тому обов'язково допомагайте армії, допомагайте волонтерам, допомагайте всім, хто залишився наодинці в цей час. І постійно використовуйте всі свої контакти за кордоном, всі свої інформаційні можливості, навіть просто соціальні мережі, щоб поширювати правду про війну і про злочини окупантів на нашій землі, – закликав Зеленський.
 

Він наголосив, що хоч як сьогодні складно, треба пам'ятати про завтрашній день.
 

Завтрашній день повинен принести Україні максимальну користь – кожен і кожна мають робити для цього абсолютно все, що можливо, – пояснив Зеленський.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Вони щось готують" — Шмигаль заявив, що за підготовкою держперевороту в Україні стоїть Росія "Вони щось готують" — Шмигаль заявив, що за підготовкою держперевороту в Україні стоїть Росія
Раніше глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Україна серйозно ставиться до доступної інформації про можливий держпереворот.
Бутусов судитиметься із Зеленським після звинувачення у провокації на Донбасі Бутусов судитиметься із Зеленським після звинувачення у провокації на Донбасі
Бутусов вважає, що його запросили на пресмарафон заради дискредитації
"Треба завершити в стислі терміни": Данілов заявив про створення територіальної оборони "Треба завершити в стислі терміни": Данілов заявив про створення територіальної оборони
За його словами, необхідно у максимально стислі терміни завершити процес формування Командування Сил територіальної оборони ЗСУ.
Loading...
Load next