Переговори з Путіним не мають сенсу, він хоче розвалу України, — депутат Бундестагу

Переговори з Путіним не мають сенсу, він хоче розвалу України, — депутат Бундестагу

Переговори з президентом росії владіміром путіним щодо припинення війни в Україні вже не мають сенсу, вважає голова комітету Бундестагу з контролю за спецслужбами ФРН Родеріх Кізеветтер, передає DW.

З путіним нема про що домовлятися. путін хоче, аби Україна розвалилася. Переговори не призведуть до розв'язання проблеми. Нейтралітет України або схожий результат навряд чи означатимуть довгостроковий мир. З путіним миру більше не буде. Крім того, нав'язаний нейтралітет не має нічого спільного з демократією, - сказав Кізеветтер.

За його словами, рятівним колом могла б стати Рада безпеки ООН, яка б надала Україні гарантії безпеки. Проте для цього найвпливовіший орган ООН має розробити рішення, яке б дозволило позбавити постійних членів Ради безпеки - США, росію, Китай, Великобританію та Францію - права накладати вето у разі порушення цих гарантій. В іншому разі росія може заблокувати будь-яку допомогу Україні.

Своєю чергою в інтерв'ю на «24 каналі» генерал, екскомандувач армії США в Європі Бен Ходжес заявив, що війна повинна закінчитися перемовинами, однак їх потрібно вести з позиції сили, аби дотиснути росію. Український суверенітет повинен бути захищеним. 

Журналістка запитала в генерала, чи зараз саме час дотискати і намагатись завдати поразки режиму.
 

Російському? Кремлю? Звичайно, – відповів він.
 

За словами Ходжеса, після Будапештського меморандуму український суверенітет, український народ та майбутнє не захистили.
 

Я не вірю росії. Думаю, що це рішення українського народу. Ви знаєте історію, ви знаєте свого ворога краще, ніж будь-хто, – зауважив екскомандувач США. 

Також Ходжес заявив, що Путін недооцінив реакцію України на вторгнення. Російські війська виснажаться в наступні 7-8 днів.

На думку Бена Ходжеса, приблизно тиждень відділяє нас від моменту, коли відповідне становище повністю зупинить росіян. Проте вони все ще будуть здатні обстрілювати міста ракетами.
 

Але їхня здатність взяти Київ чи інше велике місто – наприклад, Одесу – думаю, через сім днів вони будуть нездатні на це. І тоді баланс сил зміниться повністю, а переваги України, як от логістична підтримка, покращаться, – заявив генерал. 

Нагадаємо, раніше у Пентагоні назвали головні промахи росії у війні з Україною.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі
Спікер України у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович повідомив, що не бачить готовності та прагнення Росії розмовляти із Володимиром Зеленським.
"Я не збираюсь розмовляти з терористами": Зеленський відповів на пропозицію Путіна "Я не збираюсь розмовляти з терористами": Зеленський відповів на пропозицію Путіна
Володимир Зеленський відреагував на пропозицію російського президента щодо переговорів з ватажками ЛНР та ДНР. Президент України різко відкинув пропозицію Путіна щодо обговорення питання війни на Донбасі з представниками "народних республік".
Loading...
Load next