Проваливши "бліцкриг", росія переходить до "Плану Б" — WSJ

Проваливши "бліцкриг", росія переходить до "Плану Б" — WSJ
путін продовжуватиме військовий тиск і тактику облоги.

Після того, як російським силам не вдалося забезпечити швидку перемогу над Україною , високопоставлені чиновники США бачать ознаки того, що кремль переходить до нової стратегії для забезпечення ключових територіальних цілей, шукаючи важелі впливу, щоб змусити український уряд прийняти нейтралітет між росією та Заходом.

Про це повідомляє The Wall Street Journal, передає ПравдаТУТ News.

Зазначено, що США та їхні союзники широко інтерпретували початкові цілі президента росії володимира путіна , зокрема захоплення Києва за лічені дні та заміну уряду президента України Володимира Зеленського на проросійський режим.

Проте нічого з цього не сталося. Високопоставлений американський чиновник сказав, що все свідчить про те, що понад три тижні виснажливих боїв, у яких Україна чинила й продовжує чинити запеклий опір російським силам, спонукали путіна скорегувати свою тактику.

Нова оцінка намірів пана Путіна , яку поділяють високопосадовці в адміністрації Байдена, полягає в тому, щоб змусити Київ прийняти російські претензії на південні та східні території України. Захопивши Крим і регіони Донбасу в 2014 році, Росія прагне забезпечити «сухопутний міст» між західною Росією та Кримським півостровом, а також розширити контроль Росії над регіоном Донбасу, - пишуть у виданні.

путін також продовжить свій військовий тиск, включаючи розбиття українських міст, розраховуючи, що це призведе до того, що Зеленський відмовиться від своїх сподівань приєднатися до Заходу і погодиться на нейтральний статус та інші вимоги Росії.

Якщо вимоги путіна щодо території та нейтралітету будуть відхилені, очікується, що він спробує утримати всю землю, яку зараз зайняли його війська, і боротися далі, заявили американські чиновники. 

Виходячи з наших військових оцінок, схоже, що він повертається до тактики облоги, — підсумував інший американський чиновник.

НагадаємоДуда на саміті НАТО представить детальний план миротворчої місії в Україні.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Росіяни намагаються перевести війну у частково "затяжну фазу", — Подоляк Росіяни намагаються перевести війну у частково "затяжну фазу", — Подоляк
Причиною є провал усіх початкових задумів рф.
Риторика кремля змінилась: у росії вже не сподіваються на взяття Києва Риторика кремля змінилась: у росії вже не сподіваються на взяття Києва
Найімовірнішим сценарієм зараз вважають взяття під повний контроль виключно Донбасу.
Глава НАТО попереджає, що напади в Україні триватимуть: "це не справжнє виведення російських військ" Глава НАТО попереджає, що напади в Україні триватимуть: "це не справжнє виведення російських військ"
Столтенберг зазначив, що це радше зміна тактики.
Loading...
Load next