Риторика кремля змінилась: у росії вже не сподіваються на взяття Києва

Риторика кремля змінилась: у росії вже не сподіваються на взяття Києва
Найімовірнішим сценарієм зараз вважають взяття під повний контроль виключно Донбасу.

росія офіційно оголосила про зміну пріоритетів у війні з Україною. За цим рішенням стоять не лише військові, а й політичні причини. Наприклад, те, що російські чиновники не розуміють, як країна може вижити за умов жорстких західних санкцій. До кінця березня російське військове керівництво остаточно змирилося з тим, що Київ не вдасться «взяти малою кров'ю», тобто силами, які вже задіяні у «спецоперації». 

Про це заявило російське видання "Медуза", посилаючись на джерела, близькі до адміністрації президента, і співрозмовників, близьких до уряду, передає ПравдаТУТ News.

За словами джерел "Медузи", у перші дні вторгнення і російські військові, і сам президент путін вважали, що "спецоперація" пройде досить легко — і не очікували такого опору з української сторони.

Ще наприкінці лютого близький до адміністрації президента співрозмовник «Медузи» був упевнений, що однією з головних проблем для Росії стане взяття великих міст, але організація нормальної роботи їх «нових адміністрацій». У тому, що ці території (зокрема, Київ) будуть завойовані, він майже не сумнівався. «А ось кадри для управління складною урбанізованою територією взяти нема звідки. Їх навіть на Крим та Севастополь не вистачило», — міркував тоді джерело «Медузи».

Проте вже на початку березня риторика джерел «Медузи» у владі почала змінюватись. Нині ж, на їхню думку, найімовірнішим сценарієм вважається взяття під повний контроль виключно Донбасу.

Саме невдачами на фронті п'ять джерел "Медузи" пояснюють пом'якшення російської позиції під час переговорів. 

Зокрема, після зустрічі делегацій Росії та України у Стамбулі 29 березня представник міноборони рф генерал-полковник Олександр Фомін повідомив , що російські війська «кардинально, в рази, скорочують військову активність на київському та чернігівському напрямах». Міністр оборони Сергій Шойгу назвав «звільнення Донбасу» «головною метою» військових дій.

Нагадаємо, Очільник НАТО Єнс Столтенберг заявив, що росія не виводить свої війська з України, а переміщує їх.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського "Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського
Володимир Зеленський заявив, що все йде до того, що зустріч із російським президентом може все ж таки відбутися. Своєю чергою у Кремлі заявили, що підтримують ініціативу Зеленського про проведення зустрічі з Володимиром Путіним.
"Путіну не вдасться досягнути успіху": Курт Волкер заявив, що Україна переможе в разі вторгнення РФ "Путіну не вдасться досягнути успіху": Курт Волкер заявив, що Україна переможе в разі вторгнення РФ
На тлі російської загрози США вирішили збільшити кількість своїх військових у Європі, зокрема в Польщі, Румунії та Німеччині.
Loading...
Load next