Північна Корея запустила балістичну ракету в бік Японського моря

Північна Корея запустила балістичну ракету в бік Японського моря
Це була ракета дальнього радіуса дії, можливо, МБР, запущена по "похилій" траєкторії високо в космос.

Сьогодні Північна Корея провела, як вважають, найбільше випробування міжконтинентальної балістичної ракети (МБР), що ознаменувало драматичний кінець самонакладеного мораторію на тривалий період. 

Про це пише ПравдаТУТ News з посиланням на Reuters.

Це був перший з 2017 року запуск найбільшої ракети з ядерним озброєнням на повну потужність і є важливим кроком у розвитку в Північній Кореї зброї, яка могла б доставляти ядерні боєголовки будь-де в Сполучених Штатах.

Повернення Північної Кореї до основних випробувань зброї також створює нові загрози національної безпеки для президента США Джо Байдена, коли він реагує на вторгнення Росії в Україну, і представляє виклик майбутній консервативної адміністрації Південної Кореї.

Японська влада заявила, що запуск, схоже, був «новим типом» міжконтинентальної балонної ракети, яка летіла близько 71 хвилини на висоту близько 6000 км (3728 миль) і на дальність 1100 км (684 милі) від місця запуску, - зазначили у виданні.

Об’єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї вказав, що максимальна висота ракети становить 6200 км, а дальність її дії – 1080 км.

Заступник радника з питань національної безпеки Південної Кореї Су Чу Сук засудив запуск як «явне порушення резолюцій Ради Безпеки ООН і скасування мораторію на запуски МБР, який Північна Корея пообіцяла міжнародній спільноті».

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Loading...
Load next