Сі Цзіньпін: Китай відіграватиме "конструктивну роль" у поверненні миру в Україні

Сі Цзіньпін: Китай відіграватиме "конструктивну роль" у поверненні миру в Україні
Про це лідер КНР заявив у розмові з прем'єром Великої Британії.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон сьогодні провів «відверту» розмову з головою Китаю Сі Цзіньпіном. Лідер Китаю заявив, що КНР буде відігравати конструктивну роль у встановленні миру в Україні.

Про це пише CNN, передає ПравдаТУТ News.

Лідери двох країн обговорили «цілий ряд питань, що становлять взаємний інтерес, включно з ситуацією в Україні», як назвав речник Джонсона, «відвертою та відвертою розмовою, яка тривала майже годину».

Сі Цзіньпін сказав Джонсону, що його країна відіграватиме «конструктивну роль» у поверненні миру в Україну.

Сі виклав принципову позицію Китаю щодо українського питання, підкресливши, що міжнародне співтовариство має справді сприяти мирним переговорам, створити умови для політичного врегулювання українського питання та домагатися якнайшвидшого повернення України до миру. Китай продовжить відігравати конструктивну роль у цьому відношенні, – йдеться у статті Сіньхуа.

Крім того, вони домовилися невдовзі знову поговорити.

Нагадаємо, Нагірний Карабах: Вірменія заявила про наступ Азербайджану і попросила допомоги у РФ.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
На тлі загрози можливого вторгнення: посольство Великої Британії залишається працювати у Києві На тлі загрози можливого вторгнення: посольство Великої Британії залишається працювати у Києві
Про це повідомила Мелінда Сіммонс у своєму твітері.
Міноборони Британії опублікувало відео можливих шляхів вторгнення Росії в Україну (відео) Міноборони Британії опублікувало відео можливих шляхів вторгнення Росії в Україну (відео)
А у Сполучених Штатах вважають, що напад на Україну розпочнеться з масштабних провокацій.
Loading...
Load next