На тлі загрози можливого вторгнення: посольство Великої Британії залишається працювати у Києві

На тлі загрози можливого вторгнення: посольство Великої Британії залишається працювати у Києві
Про це повідомила Мелінда Сіммонс у своєму твітері.

На тлі загрози можливого російського вторгнення низка країн почала евакуацію родин дипломатів та частин дипмісій. Однак посольство Великої Британії залишається працювати в Україні. Про це повідомила Мелінда Сіммонс у своєму твітері.

Велика Британія закликала своїх громадян покинути територію України. МЗС країни просить скористатися комерційними рейсами та повернутися на батьківщину.

Також стало відомо, що співробітники російської дипломатичної місії залишають Україну.

Про це пишуть "РИА Новости" із посиланням на інформоване джерело.

За заявами українських громадян, російські дипломати і співробітники консульств в Україні почали їхати в Росію. Про це, зокрема, свідчать труднощі при записі на прийом до консульств і посольства, — сказав він. 

За словами джерела, "на тлі офіційно оголошеної рядом західних країн евакуації це наводить на думку про те, що Москва вирішила піти тим самим шляхом".

До речі, на можливість такого сценарію натякав (глава МЗС РФ) Сергій Лавров у ході пресконференції за підсумками переговорів із Елізабет Трасс, — нагадав він.

Своєю чергою міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі заявила, що усі громадяни Канади повинні невідкладно покинути Україну через загрозу російської агресії, передає Укрінформ.

У той час, як ми продовжуємо тісно співпрацювати із нашими партнерами та ретельно стежити за ситуацією, я закликаю усіх канадців в Україні провести необхідну підготовку, аби негайно покинути країну, — сказала Жолі.

Вона наголосила, що "нашим найвищим пріоритетом є безпека канадців".

Наш дипломатичний та консульський персонал залишається доступним та готовим до надання громадянам Канади допомоги за потреби. Однак, наша спроможність робити це може бути суттєво обмеженою, — зазначила міністр.

Жолі нагадала, що з початку лютого "ми закликаємо канадців уникати подорожей до України через постійні російські погрози та ризик збройного конфлікту". 

Нагадаємо, раніше в Україні запустили сайт з відстеження пересування російських військ.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Міноборони Британії опублікувало відео можливих шляхів вторгнення Росії в Україну (відео) Міноборони Британії опублікувало відео можливих шляхів вторгнення Росії в Україну (відео)
А у Сполучених Штатах вважають, що напад на Україну розпочнеться з масштабних провокацій.
ТКГ обговорить перенесення перегорів щодо Донбасу з Мінська ТКГ обговорить перенесення перегорів щодо Донбасу з Мінська
Білорусь та її столиця перебувають під великим впливом Росії, тому Мінськ більше не підходить для зустрічей Тристоронньої контактної групи та переговорів щодо ситуації на Донбасі.
Loading...
Load next